algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

PP i Bloc aposten pel teatre Principal

Els conservadors anuncien esmenes en els pressuposts de Govern i Consell perquè es reservin 200 mil euros per comprar les cases. Els nacionalistes només garanteixen el vot al Consell

45884
Imatge d'arxiu del Teatre Principal d'Inca, la reforma del qual val més de 8 milions d'euros. | ULTIMA HORA

El Partit Popular i el Bloc aposten ara perquè la Fundació Teatre Principal compri l'any que ve les cases annexes a l'edifici, uns immobles necessaris per poder executar el projecte de remodelació del teatre.
La casa consistorial d'Inca acollí ahir una reunió del patronat de la Fundació Teatre Principal, que integren el Govern, el Consell de Mallorca i el mateix Ajuntament d'Inca. Segons les fonts consultades, els representants de les tres institucions descartaren emprendre, a curt termini, la remodelació del teatre. El motiu: cap institució no està en condicions de posar damunt la taula una tercera part dels 8 milions llargs d'euros en què està pressupostada.
Això no obstant, els membres del patronat debateren la compra de les cases annexes a l'edifici. Es tracta de dos immobles valorats en uns 600 mil euros que la Fundació ha de comprar -o expropiar- i esbucar per poder dur endavant la reforma tal com està projectada. Cadascuna de les tres administracions que componen el patronat, per tant, hauria de reservar 200 mil euros per adquirir els habitatges. L'Ajuntament d'Inca, en mans del PP, garantí que els pressuposts municipals del 2011 inclouran una partida amb aquesta finalitat. Els representats del Consell i del Govern, però, no ho asseguraren.
És en aquest context que el Partit Popular anuncià que presentaria esmenes als pressuposts del Govern i del Consell si no es preveuen els 200 mil euros corresponents. El portaveu del Bloc a l'Ajuntament d'Inca, Antoni Rodríguez, reconegué que "estam disposats a negociar" una esmena amb el PP als pressuposts del Consell amb l'objectiu s'hi inclogui la partida, però descartà fer el mateix al Parlament. "Responem d'allà on governam", aclarí Rodríguez, referint-se que el màxim responsable insular de Cultura (Joan Font) pertany a la seva formació política, el PSM. Segons Rodríguez, "són el PSOE i el PP els que s'han d'entendre respecte de l'aportació del Govern".
Cal recordar que ni el Govern ni el Consell no han aprovat encara els comptes de 2011. Aquestes esmenes que anuncia el PP, per tant, són encara hipotètiques.

"15 anys sense fer res"
El portaveu del PSOE a Inca, Xavier Ramis, digué que "cap institució no té prou recursos per poder dur endavant la reforma i cada una vol donar la culpa a l'altra". "Entre tots hauríem de mirar si podem obtenir finançament d'una altra banda", afegí Ramis. El líder dels socialistes també arremeté contra el Partit Popular, perquè "han tingut l'oportunitat de reformar el teatre durant quinze anys i no han fet res". Segons Ramis, el PP està ara molt interessat a fer veure que volen dur endavant la reforma del Principal, però allò cert és que fins aleshores no han fet res".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.