La taronja i la llimona, protagonistes a Sóller

Centenars de persones anaren ahir a la Vall per gaudir del fruit que li dóna nom. Durant 15 dies, els restaurants oferiran plats elaborats amb cítrics

TW
0

La Vall dels Tarongers va recuperar i reivindicar ahir el seu nom amb la inauguració de les Jornades de la taronja i la llimona, un esdeveniment que enguany ha repetit l'exitosa fórmula de l'any passat i s'allargarà fins a 15 dies, durant els quals els restaurants de la ciutat i del port que s'hi han adherit -una trentena- oferiran als clients menús especials elaborats amb aquests cítrics.

Tot i això, enguany l'Ajuntament, a través de la regidoria de Promoció Econòmica, ha volgut lligar la cita a la campanya de promoció que sota el nom de "Sóller, bon dia" brinda als visitants l'oportunitat de passar unes jornades en un establiment hoteler i gaudir d'ofertes del comerç local.

Ahir l'èxit de la participació ja es va notar a la plaça, on més de 30 restaurants despatxaren més de 800 consumicions de degustació elaborades amb els famosos cítrics. En aquesta ocasió, fins i tot es van sumar a la jornada entitats esportives, que oferien suc de taronja, i culturals, com el Museu de Ciències i el Museu de la Mar, que donaven la possibilitat de realitzar petits tallers basats en aquests fruits. En general, els visitants es mostraren sorpresos per la diversitat de plats i begudes, i per les sortides culinàries de la taronja, no només com a refresc, sinó també com a base de plats salats, dolços i agredolços.

Cal recordar que la finalitat d'aquests jornades és tant gastronòmica com cridar l'atenció sobre la necessitat de conservar el paisatge que formen els horts de tarongers de la Vall, un conreu que tanta importància va tenir en l'emigració i en l'enriquiment de la ciutat.

Per això, la Cooperativa Agrícola de Sant Bartomeu ha jugat un paper important en aquest esdeveniment, al qual ha donat un caràcter agroalimentari.