algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

15.533 firmes per salvar el Guix del ciment

El Col·lectiu en defensa de Lluc s'ha mobilitzat i ha aconseguit el suport de la ciutadania per demanar que es protegeixi de manera definitiva la zona, ara que les aliances al Consell de Mallorca trontollen

50822
AppleMark | Ferran Aguiló

El Col·lectiu en defensa de Lluc, format pel GOB, ARCA i l'Associació d'Antics Blavets, presentà ahir al registre del Consell de Mallorca 15.533 firmes per a la protecció de la zona del Guix, a Escorca. Aquesta acció és la culminació d'una campanya informativa i de recollida de signatures que s'inicià el 2008 davant la intenció de la promotora Urnova SLU de construir al Guix una urbanització on estaven projectats 105 habitatges plurifamiliars.

Segons el GOB, el començament d'aquesta iniciativa va provocar que el Consell de Mallorca "presentàs un recurs contenciós contra la llicència d'obres per a la construcció de la urbanització, que va comportar, finalment, la seva suspensió de manera cautelar"; i d'altra banda, "que el 2008 s'aprovàs la modificació inicial del Pla Territorial de Mallorca (PTM) i, consegüentment, es desclassificàs la zona del Guix". Això no obstant, el paratge podria quedar desprotegit si abans del juliol de 2010 el ple del Consell de Mallorca no aprova de manera definitiva la modificació del Pla Territorial. Aquest fet preocupa el Col·lectiu, ja que actualment, i després de l'expulsió d'UM de l'equip de govern, no es tenen garantits els vots per a l'aprovació definitiva de la modificació del PTM".

Pep Obrador, membre dels Antics Blavets, assevera que "aquesta situació ha fet que ens mobilitzem i presentem ara les firmes, per recordar que hi ha molt de suport ciutadà, però confiam amb la decència política i que l'indret quedi protegit per sempre". Margalida Ramis explica que la campanya vol preservar Lluc d'una construcció "que implicaria que hi augmentà la població amb devers 700 persones més, cosa que suposa crear un nou nucli de població a l'entorn de la Serra".

Negociacions

Ramis confessa que el Col·lectiu "ha iniciat una ronda de converses amb les diverses forces polítiques". Primer es reuní amb el Partit Popular, que els informà de la seva intenció de "no donar suport a la desclassificació del Guix". La portaveu del GOB va assegurar que demà dijous "s'entrevistarà amb Unió Mallorquina" i confia que al final "el Consell segueixi la línia que començà, primer amb la presentació del contenciós contra la llicència i després amb la desclassificació del sòl, "per preservar Lluc de l'amenaça urbanística i contribuir que la serra Tramuntana sigui declarada Patrimoni de la Humanitat".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 13 anys
Això no serveix de res, 15.533 signatures.
Seria millor convèncer a 15.533 turistes que no venguin a Mallorca.
Total són manco de 100 persones (greedy), entre empresaris i polítics, els qui dominen el sector turístic i immobiliari i aquesta gent no canviarà, són avars, crics, cricanys, estrets, ferrasses. El vici ès una mescla de cobdícia i avarícia (greed, greedy).

Valoració:-1menosmas
Per Antoni Vidal i Morey, fa mes de 13 anys
Però com es pot pretendre construïr a Escorca i a la vegada presentar la candidatura de Patrimoni de la Humanitat de la Unesco per la Serra de Tramuntana, és que ja està bé senyors d'especular amb el territori. A Lluc, senyors de UM i PP s'hi va a descansar i a gaudir de la nostra natura, és un lloc on el malloquinisme hi troba la seva identitat. Se vos ha acabat el temps de l'especulació salvatge, no passareu, anau a construïr enfora d'aquí batuadell.
Valoració:1menosmas
Per Ligeia, fa mes de 13 anys
Per a mi "mobilitzar" = actuar de manera organitzada. Perquè no crec que jo tota sola pugui aturar cap formigonera. En tot cas jo m'apunt a actuar.
Valoració:-1menosmas
Per Extermini de rates tragineres, fa mes de 13 anys
A mi més que mobilitzar, crec que s'hauria de "actuar"
Valoració:5menosmas
Per Ligeia, fa mes de 13 anys
Jo també hauria signat i tampoc no sabia res d'això a Llucmajor. Ens hem de mobilitzar.
Valoració:0menosmas
Per Extermini de rates tragineres, fa mes de 13 anys
"Fins que Mallorca no sigui una gran urbanització sense cap interès paisagístic, i es conveteixi en un gran desert de ciment no aturaran"
I jo me deman: què faran llavors els pobrets hotelers, quan ni tan sols la xusma que no volen a Anglaterra i Alemanya vengui a fer desatres a l'estiu? Se n'aniran "con la música a otra parte", com ja fa temps que van fent, duguent-se els beneficis que han obtengut aquí cap a seguir destruint pel centre d'Amèrica i el Carib?
Valoració:-3menosmas
Per Maria M., fa mes de 13 anys
A mi també m'hagués agradat firmar, no en sabia res.
Fins que Mallorca no sigui una gran urbanització sense cap interès paisagístic, i es conveteixi en un gran desert de ciment no aturaran.
Valoració:4menosmas
Per Mateu, fa mes de 13 anys
I per a quan una urbanització en el Puig Major. Ha de tenir bones vistes. Deuen esperar que llevin el radar.
Valoració:2menosmas
Per justisiero, fa mes de 13 anys
tornaran les oscures gaviotes, ja li podeu dir adeu a la vallgonera, al guix i a mallorca sencera, el tandem um-pp te ganes de ciment, fa 4 anys que no el prova.
Valoració:6menosmas
Per Xesc, fa mes de 13 anys
Sabeu l´animalada que faran a llucmajor? Sabeu que volen potenciar una urbanització d´unes 2500 vivendes a la zona de la cova de vallgornera? També seria convenient mirar d´aturar tot això. Endavant GOB!
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente