algo de nubes
  • Màx: 19.27°
  • Mín: 8.69°
19°

La privatització d'aigües a Calvià, al jutjat

El PSOE reclama judicialment que es paralitzi la privatització del servei públic d'aigua de la localitat, perquè considera que “han de prevaler els interessos generals dels ciutadans”

50898
Alfonso Rodríguez i l'advocat Pablo Alonso de Caso, en arribar als jutjats. | S. Amengual

El grup socialista a l'Ajuntament de Calvià va demanar ahir al Jutjat Contenciós Administratiu 2 de Palma, competent en el litigi que mantenen amb la majoria de govern del PP, liderada pel batle, Carlos Delgado, la mesura cautelar de suspendre l'aprovació definitiva en el ple del 12 de febrer passat de la gestió del servei públic d'aigua potable en la major part del municipi, mitjançant concessió a una empresa privada. La iniciativa del PSOE pretén evitar "el dany que ja estaria fet", en cas d'una sentència estimatòria de les seves pretensions, ja que la concessió és per a un termini de cinquanta anys. El lliurament de la reclamació judicial el van dur a terme, entorn de les 14 hores d'ahir, el precandidat socialista a les eleccions locals de 2011, Alfonso Rodríguez Badal, i l'advocat Pablo Alonso de Caso, autor de les al·legacions fàctiques i jurídiques en nom d'aquest grup polític municipal.

Importants perjudicis

La primera de les al·legacions presentades pel PSOE de Calvià assenyala que l'aprovació definitiva de la documentació que dóna pas a la gestió privatitzada del servei d'aigua potable "pot produir perjudicis d'impossible reparació al municipi en un assumpte de tanta importància com un servei de primera necessitat", amb la qual cosa, i en paral·lel, "podria fer perdre la seva finalitat legítima al recurs interposat". El grup municipal socialista a Calvià també apunta en el seu escrit que la petició de suspendre l'acord del ple per concedir a una empresa privada el dia a dia del servei d'aigua -que ara com ara du a terme l'entitat municipal Calvià 2000- "obeeix a les circumstàncies d'especial urgència que es presenten en aquest cas".

La majoria governant a Calvià és requerida en el document judicial entregat ahir pel lletrat Alonso de Caso per presentar davant el magistrat competent la totalitat dels expedients administratius vinculats a l'acord plenari que s'impugna, com també "totes les al·legacions realitzades per persones físiques i jurídiques", durant el tràmit d'informació pública habilitat per emetre opinions discrepants quant a la resolució que va promoure el batle Delgado. De fet, ahir, en l'acte físic del lliurament del document de petició de mesures cautelars del PSOE a Calvià, van concórrer a l'exterior de la seu dels jutjats contenciosos administratius de Palma, a la plaça de Cort, no només diversos regidors d'aquesta formació -com el portaveu durant la legislatura actual, Antoni Manchado, Francisco Cano i Joan Recasens-, sinó també integrants del comitè d'empresa de l'entitat pública Calvià 2000 en representació dels sindicats CCOO i UGT, que han fet costat públicament al seu rebuig de la privatització del servei d'aigua potable. Ho han deixat ben clar en diversos comunicats a l'opinió pública i en manifestacions de carrer, dutes a terme enguany al municipi calvianer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jrbs, fa mes de 13 anys
Sou un dessastre, PSOE de Calvia: I ara, com financiará Delgado la propera campanya electoral? No teniu vergonya, pobre Delgado!!!
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente