nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Delgado convoca un ple urgent per impedir un chill out, però no una discoteca

L'empresa del local de lleure registrà ahir la iniciativa en la Delegació del Govern. Només cinc regidors del PSOE, convocats amb urgència, pogueren anar al ple

118264
Façana del compleix de lleure, ubicat a Palmanova. | F.B.

El batle de Calvià, Carlos Delgado (Partit Popular), convocà ahir un dels plens més urgents de la història recent de l'Estat. Ho va fer via telefònica, entre les 15.00 i les 17.00 hores, per adoptar un acord amb la seva majoria absoluta per tal de suspendre per un any les llicències de modificació de les zones comercials del municipi, amb la qual cosa intenta, amb vista a la galeria, desactivar un restaurant chill out a la segona planta vertical del complex del carrer Còrdova 3, de Palmanova, però no la discoteca subterrània del mateix edifici, que operarà com una franquícia de Pachá, i que malgrat les protestes veïnals té l'oportuna llicència de funcionament. En unes hores centrals del dia en què la principal oposició municipal, representada pel PSIB-PSOE, qualificà "d'iniciativa histèrica" i de "pantomima estèril", Delgado va convocar i presidir una sessió plenària per a la moratòria d'un any en l'atorgament de llicències per a nous establiments públics, modificació o ampliació dels existents en zonsa comercials del municipi".

Socialistes

Els cinc regidors del grup socialista que finalment van poder assistir al ple "urgent i extraordinari" -dos més estaven ocupats i el portaveu, Antoni Manchado, era a Madrid- van votar contra la urgència de la convocatòria i tot seguit van abandonar la sessió quan varen entendre que no tenien " la documentació ni el temps mínim per poder emetre la seva opinió" com a corporatius de Calvià. L'únic regidor d'Unió Mallorquina, Matías Cantarero, també va votar en contra de la necessitat del ple, "ja que la setmana que ve es farà l'ordinari d'abril", i posteriorment es va oposar també a l'acord votat a favor pels regidors del PP, que sí que van assistir per complet a la cita.

Anit es va saber a través de fonts de l'empresa que explota l'esmentat complex d'oci de Palmanova, Sol de Margarida SL, que en va registrar a la Delegació de Govern la sol·licitud d'obra menor per al restaurant amb "música d'ambient", la qual figurarà a efectes legals en la mateixa data que l'acord promogut per Delgado.
Aquestes fonts no van ocultar el disgust per la "cacicada" que segons la seva opinió protagonitza Delgado "per quedar bé amb no se sap qui". Des de fa dues setmanes veïns de Palmanova pressionen Delgado per la reobertura -amb un referent comercial nou- d'una discoteca amb llicència en vigor que pot obrir fins a les 3 de la matinada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.