algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10°
10°

Un porc espí altera Selva des de Nadal

Durant quatre mesos diversos veïnats i organitzacions van intentar capturar l'animal sense èxit, fins que dilluns una dona ho va aconseguir gràcies a la seva astúcia

118244
Els porcs espins disposen de llargues i punxegudes pues. | MSERRA

Els veïnats de Selva ara descansen tranquils, ja que fa quatre mesos que un nou i especial hoste desbaratava la calma que normalment regna al poble. Tot va començar durant les festes de Nadal, quan diversos veïnats de Selva, que disposen de residències a la carretera que uneix el municipi amb Mancor de la Vall, varen vure un exemplar de porc espí (un rosegador que a l'esquena disposa de llargues pues que en sentir-se en perill s'ericen i mouen, i que poden llançar a curta distància) que s'introduïa dins les finques a la recerca de menjar i d'aixopluc.
Tot i que l'exemplar no va causar danys materials, sí es va enfrontar amb diversos animals de companyia que els residents de Selva tenen a les cases i aquest fet encengué les alarmes entre els veïnats.

Des de llavors, diverses persones i organitzacions s'han bolcat en la recerca de l'exemplar, que es creu els propietaris varen abandonar sense tenir-ne en compte les conseqüències. Des de la Fundació Natura Park asseguren que s'han "mobilitzat diversos tècnics, però, tot i que intentaren capturar l'animal col·locant gàbies, no tingueren sort". Davant la incapacitat d'enxampar-lo, els veïnats avisaren el Govern, que també envià tècnics per localitzar l'animal, però varen tenir la mateixa sort i no el trobaren, tot i que iniciaren protocols que permetien acabar amb la vida de l'exemplar.

Víctor Colomar, veterinari del Departament de Sanitat i Control de la Conselleria de Medi Ambient, explica que "els porcs espins són animals difícils de capturar perquè actuen de nit, són solitaris, molt discrets i es mouen constantment, i com a animals exòtics i invasors que són poden provocar incidents amb la fauna autòctona". De fet, no són animal protegits i encara que comprar-los és una tasca complicada, a l'Illa hi ha diversos ciutadans que en tenen.

Captura

No va ser fins dilluns passat quan l'astúcia de Maria Femenias aconseguí acabar amb les peripècies de l'animal. Mitjançant l'ajuda d'un gos, la veïnada va saber on descansava i col·locà unes gàbies amb trampes perquè no es pogués escapar. Actualment, el porc espí, que afectuosament han batejar com a Tomeu, descansa a les instal·lacions del Parc de la Natura Puig del Galatzó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sa Titina., fa mes de 14 anys
Hauriem de localitzar i llogar aquesta senyora per caçar Rabascos, Mates, Hidalgos, Rodrigos, ...i tota aquesta fauna depredadora, autòctona o no, que pastura per l'illa.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente