cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.07°

La Sala d'Inca es desmarca del cas Gürtel

Després que ahir es conegués que l'Ajuntament d'Inca encomanà una enquesta sobre el clima d'opinió ciutadana a la ciutat a Madrid Over Marketing MCW, empresa relacionada amb el cas Gürtel, que costà 20.300 euros, les reaccions no s'han fet esperar.

El tinent de batle del Consistori Rafel Torres, qui signà la factura el 2008, es mostrà ahir "sorprès" per la relació de l'agència amb el cas de corrupció i assegurà "desconèixer-ho". El batle, Pere Rotger, delegà ahir en Torres, ja que fou aquest el responsable de la contractació. "Som massa petits o massa poc importants per estar relacionats amb la trama Gürtel", asseverà Torres.

El popular mantingué que l'elecció de l'empresa madrilenya fou "pel seu prestigi en l'àmbit nacional i per les garanties pel seu reconeixement públic ". A més, el regidor expressà que "la contracció en tot moment fou correcta i subjecta a la llei" i volgué deixar clar "l'existència de l'informe de l'agència" i que aquesta "ha estat l'única vegada que han treballat amb la societat". Torres indicà que demà mateix revisarà l'expedient de contractació, però, "si no hagués estat correcte, hi hauria informe negatiu de l'interventor".

Pressuposts

Tot i que la Sala tenia, almenys, un altre pressupost d'una companyia mallorquina per la mateixa feina i que costava la meitat que el d'Over Marketing MCW, Torres sentencià que les tasques de l'agència madrilenya començaren entre abril i maig de 2008, mentre que el pressupost de l'altra candidata arribà al juny del mateix any.

Així mateix, fonts municipals remarcaren que el pressupost de l'entitat balear no responia a l'enquesta, sinó que feia referència a un altre encàrrec sobre la intenció de vot dels inquers. El popular defensà la potestat del Consistori a poder realitzar una enquesta d'aquest tipus, ja que "la realitzen el 90% de les institucions públiques", i el dret a triar entre distintes empreses, "escollint la que més convé", encara que "no sigui la més barata".

Reaccions

Per part seva, el portaveu del Bloc per Inca, Antoni Rodríguez, explicà ahir que el seu grup municipal ja demanà en un ple una pregunta sobre l'estudi que es realitzava a Inca. A més, Rodríguez presentà la pregunta per escrit i "rebérem contestació immediata, només un dia després, cosa que ens sorprengué".

El nacionalista asseverà que "mai no hem vist els fruits per enlloc d'aquesta consulta i els doblers emprats mai no han estat ben gastats". Pel que fa a la suposada relació de l'Ajuntament d'Inca amb la trama Gürtel, Rodríguez manifestà que és "estrany tanta coincidència". Així mateix, sentencià que "no posaria la mà al foc pel govern del Partit Popular". A més, el regidor reconegué que "no m'estranyaria que sortissin més casos".

Des del PSOE, el portaveu de l'agrupació, Xavier Ramis, afirmà que la contractació de l'agència de publicitat i comunicació Over Marketing MCW genera "més dubtes encara entorn de la gestió del Partit Popular a Inca". D'aquesta manera, Ramis afegí que "no m'estranya que l'Ajuntament degui més de 20 milions d'euros". El socialista indicà que "es tuden els doblers de tots els inquers". D'altra banda, Ramis incidí que "aquesta contractació relaciona empreses de la trama Gürtel amb l'Ajuntament d'Inca". "Per què es lloga aquesta societat que costa el doble i ofereix menys serveis? És molta casualitat i coincidència", sentencià el també senador socialista.

"Es tracta d'una contractació donada a dit i demanam explicacions al Partit Popular i a Rafel Torres, tinent de batle, que és l'encarregat de l'àrea en qüestió". "Vista aquesta situació, queda clar que el resultat no importava, sinó que només s'havia de pagar", subratllà l'edil.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per balear, fa mes de 14 anys
Si, i els bancs de la Seu ballen!
Valoració:-1menosmas
Per miquel, fa mes de 14 anys
Massa coincidències diria jo:
1.- Ara resultarà que l'única empresa preparada per fer aquestes enquestes a tot l'estat era aquesta del Gürter
2.- Quí era la regidora d'Hicenda d'Inca? Dons, Maria Salom, que es passava tot el mes per Madrid i molt amiga den Zaplana.
3.- Com arriva aquesta empresa q fer aquesta enquesta? s'ofereix a fer-la (a un insignificant ajuntament) o és l'ajuntametn d'Inca que li encarrega?
4.- té res a veure que a les passades eleccions una empresa forastera (que no entenia el català) fes una enquesta de valoració den Rotger i intenció de vot?
Massa preguntes que el PP no contesta.
Valoració:8menosmas
Per Un Inquer, fa mes de 14 anys
Lo que no es gaire normal es encarregar consultes per veure si els inquers estàn contents.No es poren passetjar per la ciutat i demanar personalment els ciutadans si estàn bè o no?.Ademès pagaren mès del doble de lo que demanava l`altre empresa.Que el batle doni la cara.ja està bè de riurer-sen de nosaltres.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente