algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Nova ordre de paralització contra el xalet que Alfons Cortina es fa a Formentor

L'Ajuntament de Pollença comprova que s'està fent una connexió irregular d'aigües brutes a la finca

L'Ajuntament de Pollença ha dictat una nova ordre de paralització d'obres contra el xalet que l'empresari Alfonso Cortina es construeix a l'emblemàtica urbanització de Formentor. El batle i regidor d'Urbanisme, Joan Cerdà, va confirmar ahir la notícia i va explicar que "hem detectat que estaven fent una connexió d'aigües brutes".

Nul·litat

L'ordre de paralització té lloc un mes després que la comissió de govern de l'Ajuntament de Pollença obrís un expedient per declarar la nul·litat del permís d'obra concedit el 2005, nul·litat que es basa precisament en el reiterat incompliment de les condicions de la llicència de construcció. La connexió irregular de les aigües brutes pot pesar ara en contra de l'empresari dins de l'esmentat expedient de nul·litat. En cas de decretar-se la nul·litat de la llicència, el promotor haurà de presentar un nou projecte per legalitzar la mansió adaptant-la a la normativa urbanística actual, molt més restrictiva que la que regia el 2005, quan es va concedir la llicència d'obra per fer el xalet.

L'actual normativa urbanística de Pollença limita el volum màxim de construcció per parcel·la a 2.100 metres quadrats i suprimeix la possibilitat de disposar d'un habitatge auxiliar, que sí que es permetia abans. El xalet de l'empresari té un volum d'edificació de 2.859 metres cúbics i està situat en una parcel·la de 4.600 metres quadrats, segons l'estudi topogràfic. Aquesta no és la primera vegada que el Consistori pollencí decreta la paralització de les obres de construcció del xalet d'Alfonso Cortina, si bé el principal argument per declarar la nul·litat de la llicència és l'ocupació il·legal del xalet durant el passat estiu, un fet que prohibeix expressament el permís fins que no hi hagi final d'obra i conclogui el projecte de dotació de serveis de la urbanització, dos requisits que encara no s'han complert.

L'Ajuntament de Pollença ha detectat, a més, deficiències de construcció que encara han de ser reparades. Entre altres qüestions, l'empresari ha de demostrar que l'edifici, projectat pels germans García Ruiz, té dues plantes i no tres, com denuncien els veïns que han impugnat, així mateix, la llicència d'obra davant els tribunals que encara no s'han pronunciat sobre l'assumpte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ligeia, fa mes de 14 anys
N'estic farta dels "millonetis" que vénen a destrossar Mallorca.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente