cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

Salut obre una investigació pel cas Jerez

El fisioterapeuta declarà ahir davant la gerència de l'organisme públic i previsiblement a partir de dimarts ho farà el regidor de Comerç d'Inca i els testimonis dels fets

117540
Jerez reatlizà ahir al mati una roda de premsa davant el PAC d'Inca. | mserra

Després de la tempesta arriben les conseqüències, i a Inca s'han fet presents en menys de 24 hores. L'Ib-Salut ja ha pres mesures davant la denúncia que el regidor de Comerç, Indústria i Esports de l'Ajuntament d'Inca, Felip Jerez, presentà a Salut dimarts perquè "un fisioterapeuta del Punt d'Atenció Contínua d'Inca li havia negat atenció al·legant que ell "no assistia corruptes del PP". Nacho García, gerent d'Atenció Primària de Mallorca, comunicà ahir "l'obertura d'una investigació per aclarir els fets", que s'inicià ahir mateix amb la declaració del fisioterapeuta davant els seus caps i que prosseguirà dimarts que ve amb els testimonis dels usuaris i dels treballadors que eren al centre de salut d'Inca el dia dels fets i el de Felip Jerez.

Salut té previst que la investigació es resolgui la propera setmana, una vegada que finalitzin les compareixences, i prendre les mesures que es considerin oportunes. Mentrestant, el diplomat continuarà exercint amb normalitat al PAC de la capital del Raiguer ja que, segons García, "si se l'aparta de la feina abans del final de la investigació l'estarem jutjant injustament". dBalears ha intentat en reiterades ocasions, sense èxit, posar-se en contacte amb el fisioterapeuta i des de Salut se'ns ha explicat que no parlarà amb els mitjans de comunicació. Això no obstant, aquest diari ha pogut saber que el diplomat, en la seva declaració, ha comentat "que Felip Jerez havia intentat accedir al servei del PAC sense disposar d'una indicació mèdica adient i servint-se d'un possible tracte de favor".

Condemna

El Partit Popular volgué mostrar ahir el seu suport a Jerez durant la roda de premsa que el regidor de Comerç, Indústria i Esports d'Inca oferí davant el centre de salut on dimarts va tenir lloc l'incident. Jerez hi estigué acompanyat per diversos regidors populars que formen part de la junta de govern, per les noves generacions populars i pel president del PP insular, Joan Rotger. Jerez rebutjà les declaracions realitzades pel fisioterapeuta i manifestà "que tots els ciutadans som iguals davant la llei i els serveis, i la sanitat pública no pot fer partidisme segons la raça o el partit polític al qual pertanyi un individu". "Des del PP ens agradaria que aquest fet no tornàs a succeir, per això demanam obertament que es prenguin les mesures pertinents", explicà Jerez . Joan Rotger es mostrà molt contundent vers els fets succeïts dimarts i assegurà "que tot el partit fa costat al regidor de Comerç, Indústria i Energia de manera ferma i sincera", Així mateix, es posicionà en contra de l'actuació del fisioterapeuta.
Per aquest motiu, Rotger confessà que la formació política "està estudiant presentar una queixa formal al Parlament de les Illes Balears" per condemnar una actuació que qualifica "d'anticonstitucional i d'insult moral".
Rotger afegí que "les persones que no es mostrin solidàries amb Jerez i amb el Partit Popular després dels greus esdeveniments ocorreguts quedaran completament retratades". En aquest sentit, el PSOE d'Inca informà ahir que "s'ha posat en contacte amb Jerez per transferir-li la seva solidaritat i suport", i refusà la conducta del diplomat, que considera "inadmissible". D'altra banda, Tomeu Ballester, representant sindical de l'Ib-Salut, expressà que el sindicat STEI "es posa a disposició del fisioterapeuta perquè els doni la seva versió dels fets, perquè hi ha coses que no ens quadren". "Hem intentat posar-nos en contacte amb ell i ha estat impossible, i creim que es pot sentir desemparat. Per això ens mostram oberts a escoltar-lo".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Antoi, fa mes de 14 anys
Total suport al fisio i anims que no amolli. No hi ha dret que 'genteta' com aquesta, que guanya (o roba?) el que volen i el que poden corrompin també la llista d'espera.... Els hauria de caura la cara de vergonya...
Valoració:2menosmas
Per tall, fa mes de 14 anys
Al cap i a la fi aquest treballador no ha fet més que allò que darrerament s'està dient que no han fet els funcionaris, i que no és més que NO MIRAR CAP A UNA ALTRA BANDA quan es produeixen abusos dels dirigents polítics. Si tots els treballadors públics mantinguéssin aquesta actitud vigilant, amb independència, això si, de les opinions o creences polítiques (o tots moros o tots cristians), no ens hauríem de veure en situacions com l'actual i l'Administració gaudiria de credibilitat i de la confiança dels ciutadans.
Valoració:6menosmas
Per miquel, fa mes de 14 anys
Acab d'arribar de dur un pas a la processó d'Inca i venc amb un mal d'esquena terrible. Algú té el telèfon de na Magdalena Beltran? Necessit que me coli al fisio d'urgències del PAC d'Inca. Com q no som del PP no tendré cap problema d gaudir d'un tracte de favor.
Gràcies
Valoració:3menosmas
Per informador, fa mes de 14 anys
a judici final: pareix ser que el penitent "anònim" d'aquest any (el jesús que porta la creu) era en Jerez.
Tal volta el q volia era un masatge preprocessional. Xq si realment tenia una contactura dolorosa no crec q ahir portàs la creu
Valoració:1menosmas
Per Maria, fa mes de 14 anys
Per favor, amb els problemes que hi ha a la sanitat de les Illes que això hagi de ser notícia, sense tenir clar que sigui cert, em sembla vergonyós.
Valoració:6menosmas
Per judici final, fa mes de 14 anys
Sabeu si la lesió va deixar anar a Jerez de Crist penitent a la processó del dijous sant d'Inca?
La seva caritat cristiana li permet intentar linxar a un massatgista a través d'una denúncia falsa?
És la prova que no ha sabut superar com a penitent hipòcrita?
Valoració:7menosmas
Per Miquel Desmestre, fa mes de 14 anys
Si, senyors, això és periodisme!!!
La notícia ben contrastada, com toca.
Heu parlat amb el Sr. García? Per què no ho comentau?
Per què he de comprar o llegir un altre diari per saber que passa arreu?
Què té por el Sr. Serra, Don Pere, de fer un diari en majúscules?Els que volem llegir les notícies en català ens haurem de seguir conformant molt de temps més amb un panflet com aquest? Seria una llàstima perquè aquí hi he llegit i hi llegesc els millors articles d'opinió, però em falta tita, molta més tita, Sr. Serra, Don Pere.
Valoració:10menosmas
Per toni, fa mes de 14 anys

Vaja vergonya, tot un "concejal" haver de demanar hora com la resta de la gent, i fer coa amb els altres malalts...on s'ha vist mai.
Valoració:18menosmas
Per Jerez, aún te falta para ser un Matas., fa mes de 14 anys
Nacho (Ib-salut), no dés gusto a estos PPeros que van al PAC con toda la comitiva, son aprendices y ya se creen un Matas.
Valoració:15menosmas
Per mallorqui, fa mes de 14 anys
ves a saber pq tenia mal, de tant d'esquiar? o de la marxa del cap de setmana passat per Madrid.
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente