muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

L'amo del xibiu il·legal de la Platja d'Alcúdia el toma per ordre de Costes

El propietari del xibiu il·legal Café de Playa Club, ubicat en un enclavament privilegiat de la Platja d'Alcúdia, està procedint a la demolició de la instal·lació per ordre de Costes. En cas de no fer-ho la propietat, aquesta administració pública hauria procedit a executar aquestes obres de manera subsidiària, segons ha assegurat Celestí Alomar, cap de la Demarcació de Costes de les Balears. Situat en zona de domini públic marítim i terrestre, el Café de Playa Club, que ha funcionat a ple rendiment durant quatre dècades, no tenia cap autorització. L'expedient sancionador havia començat feia temps, però va ser a començament de l'any passat que rebé l'ordre de tomar el local. El titular en demanà un ajornament, que li concediren, fins al final de la temporada estiuenca i ara ja executa la demolició. L'establiment no desapareixerà, però ja no estarà devora la platja.

Es compleix, així, una de les tres ordres d'esbucament dictades per la Direcció General de Costes a les Illes. A Mallorca, està pendent de demolició un altre xibiu a Portals Vells (Calvià), però la propietat ha cursat una "sol·licitud transitòria" i hi falta la resolució de Madrid. A Eivissa, segons indica Alomar, s'ha tomat de manera parcial un establiment, però no s'hi ha complert tot allò ordenat. "No hi ha més ordres per ensorrar guinguetes que no tenien autorització, però això no vol dir que en el futur no n'hi pugui haver més quan alguna acabi la concessió", manifesta el cap de l'organisme públic.

208 xibius

A les Illes s'ha comptat un total de 208 xibius, dels quals 107 ocupen la platja i 101 se situen fora dels arenals. A Mallorca, concretament, n'hi ha 44 damunt l'arena, dels quals 33 són temporals i 11 són fixos. Així mateix, es té constància de 57 de situats al domini públic marítim i terrestre però que no ocupen cap àrea de bany. Normalment, són als passejos per a vianants. L'any passat es va esbucar el Babanas, a Can Picafort i, encara que en principi va ser traumàtic per al propietari, el canvi resultà positiu, perquè li permeté guanyar més zona de platja. Al final, els residents i els turistes hi valoren un entorn més natural.

Portals Vells

Quant al xibiu de Portals Vells, a Calvià, es va construir en el seu moment sobre una propietat privada, en una àrea classificada com de salvament. "En cap moment no va tenir autorització, perquè no en necessitava pel fet d'estar en aquesta àrea", explicà Alomar. El cert és que avui es troba en un domini públic marítim i terrestre. La resolució de demolició es dictà després d'una sentència del TSJB que desestimà el recurs del titular. Ara, n'ha sol·licitat un de transitori que Madrid ha de resoldre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Estudiantet, fa mes de 13 anys
Li poden donar una medalla per tomar voluntàriament el xibiu.

Es convenient deixar almanco els cent metros de la costa neta sigui autoritzat o no autoritzat (Nota no se inclou zones portuàries, però si ports esportius).

A Palma, per exemple, se pot esbucar des de Sa Punta des Gas, fins an el torrent dels Jueus. A l'Arenal de Palma se pot començar per llevar el passeig i la primera fila de edificis (men si ho deixen així com estava a una foto de 1900). Els edificis nous se poden construir més allà de la autopista, lluny de la platja.

Valoració:1menosmas
Per Pere, fa mes de 13 anys
I els "xibius" il·legals dels Melià, Barceló, etc? No els tomen a aquests? Idò no, la "Demarcación de Costas", estratègicament, els esquiva. Quin misteri!
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente