nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Pesca d'anguiles a la manera tradicional

El municipi de Muro es convertí durant unes hores en un típic canal de l'Albufera, on els pescadors més valents intentaren aconseguir un exemplar

Durant l'horabaixa d'ahir el municipi de Muro va retre homenatge al tipus de captura d'anguila més tradicional, la pesca amb cucada. L'esplanada ubicada davant l'Ajuntament es convertí per unes hores en la recreació d'un canal de l'Albufera, on no varen faltar la sorra, el canyís, l'aigua i, evidentment, les anguiles. Els pescadors més valents varen desafiar el fred que ahir fuetejava el municipi, es van armar de paciència i esperaren que els peixos picassin les seves canyes, que estaven proveïdes per a l'ocasió amb cucs de terra. Grans i petits van intentar amb afany aconseguir-ne algun exemplar, però la tasca no va ser fàcil malgrat que el Consistori va posar en remull vuit quilos i mig d'anguiles.

Per tal que la pesca sigui fructífera els experts asseguren que es necessita foscor, tranquil·litat i que l'aigua es mogui. Biel Perelló, pescador d'anguiles amb més de quinze anys d'experiència, assenyala que el millor moment per pescar aquests peixos arriba "amb les primeres pluges de l'hivern, ja que l'aigua corre frenèticament a contracorrent pels torrents i així és més fàcil que quedi aïllada".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.