algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

La plaça de toros de Muro, a una passa de ser propietat de la Sala

Perquè s'efectuï de manera oficial la compra del recinte, l'Ajuntament haurà d'abonar al Grup Balanyà 450.000 euros, que es faran efectius en tres anualitats

114416
La plaça de Muro disposa de 4.000 metres quadrats i fou construïda entre 1910 i el 1922. | ARCHIVO

La mítica plaça de toros de Muro, coneguda com La Monumental, és només a una passa de convertir-se en patrimoni municipal. L'Ajuntament de Muro ha arribat a una entesa amb el Grup Balanyà, propietari fins ara del recinte, per a la compra. Les condicions de l'acord estipulen que el Consistori li ha d'abonar la quantitat de 450.000 euros a través de tres anualitats. El primer pagament, que ronda els 190.000 euros i que s'inclou dins la partida d'inversions dels pressuposts del municipi amb vista al 2010, ja va ser aprovat per la Sala durant la darrera sessió plenària. La compra podria fer-se efectiva en el termini aproximat d'un mes, quan el ple de l'Ajuntament habiliti oficialment l'adquisició. Des del Consistori murer asseguren que la compra del recinte "era una necessitat, perquè en innombrables ocasions els veïns ens hi havien instat i entenem que sempre hauria d'haver estat propietat del poble".

El batle de Muro, Martí Fornés (PP), reconeix que "l'adquisició s'efectua en un moment complicat ja que, a causa de la crisi actual, l'Ajuntament disposa de menys liquiditat, però consideram que aquesta inversió és important, atès que a la llarga ens pot beneficiar molt". Fornés confessa que "no és la primera vegada que el Consistori intenta comprar La Monumental, però en les ocasions anteriors el preu era massa elevat i l'Ajuntament no el podia assumir". La plaça, que va ser construïda entre el 1910 i el 1922 i que disposa de 4.000 metres quadrats, haurà de ser sotmesa a diferents obres de millora per adequar-la a la normativa actual. Des de la Sala asseveren que "intentarem donar el màxim de rendibilitat a la plaça duent-hi a terme diferents esdeveniments, com concerts, espectacles eqüestres, finals de curs escolars, etc".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.