Anguiles fregides amb pebres, anguiles fregides amb salsa de pebres i sofrit, greixonera d'anguiles amb salsa verda, fideus amb anguila i, així, fins a una quinzena de plats amb un ingredient comú: l'anguila, peix que té un protagonisme especial durant les festes de Sant Antoni.
Per aquest motiu, sa Pobla es converteix des d'avui i fins al proper 17 de gener en la capital de l'anguila, i ho fa apostant pel preuat peix en una quinzena de bars i restaurants, que oferiran plats composats a partir de l'anguila mallorquina.
D'aquesta manera, la Mostra gastronòmica de l'anguila vol convertir-se en referència per als visitants durant les festes més sentides de sa Pobla.
Gastronomia
El regidor de Comerç i Participació ciutadana, Biel Ferragut, manifestà ahir que "és el primer pic que feim la Mostra gastronòmica de l'anguila i volem promocionar la nostra cuina, aprofitant les nostres festes de Sant Antoni".
Per altra part, el batle pobler, Joan Comes, destacà que "sense dimonis, sense gloses i sense anguiles, Sant Antoni no seria al mateix". A més, afegí que el peix és un dels referents més importants de la cuina poblera, sense oblidar la patata.
Més enllà dels plats típics
Imaginació i creativitat al poder per potenciar l'anguila. Pasta, brou i paté també formen part de l'impuls del preuat peix. De fet, durant la presentació de la mostra de l'anguila, els joves cuiners poblers Jaume Seguí i Pau Mateu oferiren una degustació de quatre plats en què l'anguila era ben present.
Per part seva, Jaume Seguí volgué sorprendre els assistents amb un ravioli d'anguila amb salsa d'espinacs. El segon plat que mostrà fou una miniespinagada amb pasta fil·lo, "una espinagada de mossegada", com definí el cuiner de sa Pobla.
En canvi, l'expert en cuina Pau Mateu apostà per una crosta cruixent d'anguila amb paté d'espinagada. Mateu també volgué innovar amb un broet d'espècies brutes amb anguila i fideus.
Així, aquest anguíl·lid encenta les festes de Sant Antoni amb un afegitó d'innovació.•