nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 14°
14°

Pere Pascual, premi Dijous Bo

L'empresa de sabates Lotusse, el club esportiu Constància, les germanes de la Caritat, el periodista Josep Maria Grau i mossèn Santiago Cortès completen la llista de guardonats

L'empresari de la construcció i mecenes cultural inquer Pere Pascual va ser distingit ahir amb el premi d'honor Dijous Bo, un dels màxims guardons, juntament amb la medalla d'or de la ciutat, que atorga l'Ajuntament d'Inca a una persona viva. El batle de la localitat, Pere Rotger, va destacar el valor emprenedor de Pascual i "el fet d'haver retornat a Inca allò que n'ha rebut". La trajectòria professional de Pascual s'ha distingida per haver reinvertit part dels beneficis que ha obtingut a través de l'empresa privada a la societat inquera. Pascual manifestà que retornar part d'allò rebut com a empresari constitueix per a ell "una obligació moral".

Altres categories

A més del premi d'honor, també es concediren les altres categories que conformen els guardons Dijous Bo. El premi de la Comunicació va ser per a Josep Maria Grau Montaner, que va ser redactor en cap durant set anys del setmanari Ciutat; el d'Acció Social i Cívica va ser per a les germanes de la Caritat, que resideixen a Inca des del 1867 i que han contribuït a l'enriquiment de la societat a través de l'educació o de la sanitat; l'empresa de sabates Lottusse, fundada pel mestre sabater i fill il·lustre d'Inca Antoni Fluixà, va ser guardonada amb el premi d'Economia; el guardó d'Esport fou atorgat al Club Esportiu Constància, que la temporada 43-44 va quedar tercer en la classificació de la segona divisió de futbol; i el de les Arts, les Ciències i la Cultura va ser per al capellà Santiago Cortès, "per la seva total dedicació a la cultura local".

L'acte de lliurament dels guardons va tenir lloc ahir vespre al casal de cultura. Durant el seu discurs, Rotger també lloà el "caràcter emprenedor i treballador dels inquers", a més de definir els premiats com a "gent inconformista que vol una Inca millor". En nom seu i de la resta de distingits, Santiago Cortès va agrair al Consistori la concessió dels reconeixements. Els premis Dijous Bo varen ser instituïts l'any passat. En la primera edició, el premi d'honor va ser per a Cristòfol Soler, expresident del Govern de les Illes Balears.

La gran nit d'Inca es renova

No és qüestió de recòrrer a la dita de renovar-se o morir. El Dimecres Bo funciona com un esdeveniment que cada any aconsegueix reunir tanta gent que els carrers del centre d'Inca queden estibats gairebé durant tota la nit.
És evident que no calia que es fes cap canvi radical per reforçar la festa, però sí que des de l'organització s'ha decidit modificar-hi alguns aspectes motivats per l'actual situació econòmica i també per evitar els problemes nocturns que tingueren lloc l'any passat.

Mercat pagès

La gran novetat d'enguany serà el mercat pagès, que s'inaugura avui a les cinc i que estarà obert fins demà pels carrers del centre. Aquest esdeveniment provocarà que no es dugui a terme el correfoc que passava per aquestes vies. Un altre acte que tampoc no es viurà anit és el concert jove. De tota manera, el Dimecres Bo és una celebració que no necessita gaire programació per congregar milers de persones. La nit comença bullint en els cellers de la ciutat i continua als carrers, amb els locals que tenen autorització per instal·lar envelats. La bauxa no s'atura fins que gairebé és de dia i Inca dóna peu al Dijous Bo.

Entre els actes programats per a avui, cal destacar el XVIII Concurs morfològic del porc negre, que enguany es trasllada fins a la plaça d'Antoni Fluxà i la de la Quartera. A partir de les set i mitja començaran les inauguracions de mostres artístiques al claustre de Sant Domingo, al Centre Sociocultural de Sa Nostra i en el Centre d'Art de la Quartera. Avui horabaixa també és un bon moment per visitar la mostra de comerços locals que cada any es fa a la plaça de la Llibertat.

Més trens especials que mai durant la revetla i el Dijous Bo

Com cada any, Serveis Ferroviaris de Mallorca, que depèn de la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori, oferirà la dematinada de dijous serveis especials de tren en motiu de la revetla del Dijous Bo. D'aquesta manera, es disposaran 9 trens nocturns ascendents (4 directes Palma-Inca, 2 fins a sa Pobla i 3 fins a Manacor) i 9 de descendents. Enguany es reforça la línia Palma-Inca amb 4 nous trens especials que només fan aquesta ruta i s'adapten millor el servei a les hores de més demanda. Cal dir, que tots els trens faran aturades a cada estació. D'altra banda, cal recordar que el Dijous Bo es mantindran les freqüències entre Palma-Inca cada 20 minuts. Així i tot, s'incrementaran al màxim el nombre de cotxes disponibles en cada comboi i el tren Manacor-Palma realitzarà totes les aturades, a diferència d'un dia normal, que no atura entre Marratxí i Palma.

Seguretat

La Conselleria de Mobilitat del Govern de les Illes Balears ha demanat a l'Ajuntament d'Inca que s'impliqui a l'hora de garantir la seguretat dels viatgers dels trens especials perquè no es visquin els incidents de l'estació d'Inca i a l'interior d'alguns trens durant la revetla de l'any passat. Finalment, tot i que fins dijous passat els treballadors del SFM amenaçaven amb la vaga durant el Dimecres i el Dijous Bo, la mare de totes les fires tindrà el major servei ferroviari de tota la història.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Ferreguí, fa mes de 14 anys
Felicitats a tots per aquest merescut guardó. Una abraçada i per molts anys!
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente