algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

Una gran bandera espanyola provoca un tens ple a Calvià

El batle Carlos Delgado treu la seva faceta més patriòticament espanyola i força la col·locació d'un símbol “nacional” devora un monument en honor dels guàrdies civils morts

112220
La base metàl·lica on s'instal·larà el pal és d'una altura equivalent a cinc pisos. | Michels

"Ja és hora que els espanyols mostrem el nostre orgull per la bandera nacional". Així va justificar ahir el batle de de Calvià, Carlos Delgado, la seva decisió de col·locar, de manera permanent, a la rotonda de Palmanova, una enorme ensenya espanyola com a homenatge als dos agents de la Guàrdia Civil assassinats en un atemptat d'ETA que, segons el seu punt de vista, "varen perdre la vida precisament per defensar la unitat d'Espanya".
Els aclariments de Delgado sobre la seva idea de destinar la rotonda més pròxima al lloc on es va produir l'atemptat de juliol a una rendició d'honors al cos de seguretat i a la bandera de l'Estat es van produir ahir migdia en la part final del ple de l'Ajuntament de Calvià i en el tractament d'una moció d'urgència presentada per Isidre Cañellas, el regidor d'Unió Mallorquina en la Corporació.

Fins ara, Delgado no havia comunicat per cap conducte oficial als seus companys del ple municipal que el pròxim 5 de desembre es procediria a la inauguració d'un monument en el honor dels agents assassinats (en el centre del qual s'hissarà una bandera d'Espanya d'uns 40 metres de superfície), el lliurament de les medalles d'or de la localitat a títol pòstum i la destapada de les plaques dels carrers del municipi que duran el seus noms.
Delgado va decidir ahir sobre la marxa que els seus regidors votassin a favor de la urgència de la moció "de viva veu" de Cañellas, qui demanava a la sessió que en cas de confirmar-se la informació avançada dimecres per aquest diari, no hi hauria un pal, sinó tres, "per a les banderes d'Espanya, Balears i la Unió Europea, és a dir, els mateixos que té vostè darrera en una sessió de ple com la d'avui".

La primera vara es va encarregar de contestar la moció del regidor d'UM i va assenyalar que "la bandera d'Espanya no és un símbol excloent, sinó l'única que ens representa a tots", i va afegir que l'ensenya 'nacional' "mereix homenatge perquè és l'única de les existents que és arrossegada, cremada i trepitjada".El grup municipal socialista es va abstenir en el vot sobre la moció d'UM. El seu portaveu, Antoni Manchado, va manifestar que "els assumptes de banderes no els percep com una qüestió política sinó de la pell de cada un". A més, va puntualitzar que segons la seva opinió "en un cas com el present jo no n'hauria col·locat ni una ni tres, i tan poc interessant em sembla la proposta de batle com la del senyor Cañellas". L'equip de govern (PP) va rebutjar amb els seus vots la moció de Cañellas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 8
Siguiente
Per xinoxano, fa mes de 14 anys
quin sonat aquest en Delgado. Un fatxa de molt de cuidado.
Valoració:0menosmas
Per PP "Poca Pena", fa mes de 14 anys
Desconeixia que formàs part d'una canço d'aquest grup :P
Valoració:2menosmas
Per Solleric, fa mes de 14 anys
PP "Poca Pena", no és una glosa meva sino part d'una canço de Música Nostra (si no record mal·lament i em perdonin si m'equivoc)
Valoració:0menosmas
Per Tomeu, fa mes de 14 anys
Ai, ciudadano 17, quasi me n'oblidava! M'agradaria que m'explicitassis què vols dir quan et refereixes als meus, o nostres, "somnis juràssics". Hi he estat pensant i no hi som reeixit. Gràcies per avançat per la teva consideració en dedicar un moment en aclarir-me aquest dubte.
Cordialment,
Valoració:2menosmas
Per Tomeu, fa mes de 14 anys
Open your eyes, m'agradaria saber d'on has tret les estadístiques.
Moltes gràcies,
Valoració:2menosmas
Per Tomeu, fa mes de 14 anys
ciudadano 17, definitivament no te n'has enterat de sa pel·lícula ni de res del que he intentat dir en el primer comentari. Tanta sort que jo no he caigut en baixeses com insultar als altres, com per exemple tu quan dius: "cap de faves còm tù nomès feis rialles, evoluciona que ja estàs caducat amb somnis juràsics". És que caus pel teu propi pes...
Valoració:2menosmas
Per PP "Poca Pena", fa mes de 14 anys
Molt bona la glosa solleric. A mem si men surt una:

"El PP manipulador
no sap que es una feina neta
es un gover opressor
que s'aprofita de l'acció
amb l'estupida bandereta"




JAJAJA aquest des 3% me recorda a n'aquell de polonia.
"I TU TENS U PROBLEMA QUE ES DIU 3%" .

b nava a dir que amb aquesta estimació hi etic d'acord, però cobreix un segment de població infim, jaja es com si jo anés a una finca de son gotleu i me pos a veure quants immigrants hi ha que el xerren.
En conclusió NO ME VAL,
Valoració:2menosmas
Per Solleric, fa mes de 14 anys
"Sant Pere era espanyol
espanyol era Sant Pere
i de tan espanyol que era
se va espenyar ell tot sol"

Ja ho sabeu tots els super-espanyols de per aqui.
Ara el seriòs és que aquest individuu gastarà una doblerada pública per possar un padassot (caldria mirar si tots els doblers van a pagar la bandera que aquests del PP ja es sap) en un moment que hi ha coses més importants on gastar-los.
I el que encara és pitjor, la utilització dels atemptats en finalitats partidistes, és totalment asquerós i per a mi estan al mateix nivell tots els que aprofiten aquestes coses, siguin els defensors de "una grande y libre" o els assassins de l'altre banda... mala gent tota que s'alimenten uns als altres.
Valoració:9menosmas
Per Open your eyes, fa mes de 14 anys
Perdò ahir vaig donar dades erronèas, xerraba d´un 3 % que feian l´us del mallorquì o català , però vaig possar atenciò i nomès l fan servir 1 % si es que arriba, segiu aixi i en un parell d´anys a un museu.
Valoració:-9menosmas
Per Marco, fa mes de 14 anys
PP poca pena , et varen possar banyes amb un de Madrid , sa dona? o simplement ets beneit i curt...potser ses dues .jejeje menja sopes i madura al.lot
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 8
Siguiente