nubes dispersas
  • Màx: 18.8°
  • Mín: 13.93°
18°

Ja és temps de matances

La Fira del pebre bord de Felanitx recupera l'esplendor i anuncia l'arribada del moment d'obrar el porc

39214
A la fira es feren demostracions de com es fan les matances. | Guillem Mas - G. Vicens

El bon temps, l'augment de firaires i la mostra local d'artesania, juntament amb les matances, varen retornar la màxima esplendor a la Fira del pebre bord de Felanitx. Un any més, aquesta trobada va congregar milers de persones, que varen visitar el municipi i demostraren així la consolidació de la mateixa, fins al punt que es du a terme durant tot el dia després d'anys d'intents. Els firaires quedaren en els llocs assignats fins ben entrat el capvespre, una circumstància que el públic aprofità per continuar passejant i per realitzar les darreres compres.
Antigament, aquesta fira servia per adquirir els productes necessaris per a les tradicionals matances, com el pebre bord i altres espècies, i la gent ja començava a estrenar la roba d'abric perquè l'hivern ja apuntava. Ara bé, en aquesta edició això no s'ha fet per l'evident calor.

Al parc municipal de la Torre es congregà una vintena d'artesans de Felanitx, que varen exhibir els seus productes de ceràmica, ferro forjat, fusta i un llarg etcètera de materials elaborats a mà o realitzats al poble.
Pels carrers, les paradetes presentaven els mateixos productes que es poden trobar qualsevol diumenge en el tradicional mercat, encara que multiplicats, i també productes de tardor, artesanals, roba, calçat, maquinària, animals, indústria...

Productes

La gran varietat de productes, juntament amb la mostra d'artesania, ajudà a millorar aquesta edició, que va tenir més expositors que de costum. La classe política no va voler perdre's aquesta Fira del pebre bord, una de les cites ineludibles de la tardor. El batle del municipi, Biel Tauler, i l'exbatlessa i diputada del PP Catalina Soler varen obrir una comitiva en la qual també hi varen ser presents la consellera d'Agricultura del Govern balear, Mercè Amer; el conseller insular de Presidència del Consell de Mallorca, Cosme Bonet; la consellera insular de Medi Ambient i la seva secretària general tècnica, Catalina Julve i Petra Sunyer; el portaveu del PP en el Parlament balear, Francesc Fiol, i el batle de Manacor, Antoni Pastor. En definitiva, una gran Fira del pebre bord amb bon temps i moltes paradetes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.