nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Llucmajor, ple

L'Ajuntament calcula que prop de 100.000 persones visitaren ahir la darrera fira. Més de 5 quilòmetres s'ompliren de paradetes i exposicions de productes ben diversos

111680
L'Ajuntament calcula que prop de 100.000 persones visitaren ahir la darrera fira. | Ferran Aguiló - Pilar Pellicer

Prop de cent mil persones visitaren ahir la darrera fira de Llucmajor, una de les més multitudinàries de les que es fan a Mallorca i que enguany ha arribat a la 463a edició. Encara que la jornada va començar amb niguls i una fresqueta que no convidava gens a voltar pel món, els carrers de la ciutat s'ompliren ben aviat de visitants. El batle, Joan J. Jaume, acompanyat de nombroses autoritats, entre les quals hi havia els consellers Vicenç Tomàs i Jaume Carbonero; la vicepresidenta del Consell, Joana Lluïsa Mascaró; el presidente del Partit Popular, José Ramón Bauzá; i el batle de Manacor, Antoni Pastor, fou l'encarregat de tallar la cinta inaugural, seguida de la tradicional amollada de coloms.

Enguany es varen distribuir per tota la ciutat més de cinc quilòmetres de fira, amb un espai important per a l'exposició de maquinària agrícola i industrial, cotxes, motocicletes antigues i animals. En aquest apartat no faltaren concursos de cans de totes les races, exposicions de cavalls, ovelles, cabra mallorquina, falconeria, aus autòctones, etcètera. En aquesta edició de les Fires de Llucmajor 2009 també hi hagué un racó per a la Fira d'agricultura ecològica, que ocupà precisament el carrer de la Fira, just devora la plaça. Aquí el visitant pogué trobar des de vins a fruites i verdures, gràcies als venedors arribats des de Santa Maria, Algaida i Manacor.
Esment especial mereix la 30a Mostra llucmajorera, que congregà més de 50 empreses de la ciutat en el passeig de Jaume III, on pogueren exposar la feina que es fa al municipi. Avui, dilluns, és festiu a Llucmajor i s'hi celebra el Firó. És el dia que tradicionalment els llucmajorers aprofiten per firar una fermança amb més tranquil·litat, sense el tragí de gent de la "fira grossa".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.