algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

El PSM va camí de ser oposició a Pollença

El batle, Joan Cerdà (UM), decideix avui si cessa Bartomeu Cifre per botar la barrera del camí de Ternelles

111686

L'excursió reinvindicativa pel cami de Ternelles a estat el detonant.

T. Ayuga

El batle de Pollença, Joan Cerdà (UM), decidirà avui si expulsa el PSM de l'equip de govern municipal, amb el vistiplau dels seus socis del PSOE, després que el portaveu nacionalista i regidor de Cultura, Bartomeu Cifre, botàs dilluns la barrera de Ternelles incomplint una ordre del batle i de la Policia Local. El PSM, amb un regidor, no és numèricament necessari en el govern, ja que els cinc edils de la coalició UM-UNPI i els quatre del PSOE sumen una majoria suficient. De fet, la inclusió del PSM en l'equip de govern va ser una aposta personal de Joan Cerdà el juny de 2006, atesa la bona entesa que existia amb el llavors portaveu del PSM local, avui director insular de Patrimoni, Gabriel Cerdà, que va assumir la Regidoria de Cultura. Es reeditava així el pacte que UM/UNPI, PSOE i PSM havien mantingut en la legislatura 1999-2003. La relació, emperò, es va anar refredant fins que Gabriel Cerdà va renunciar al càrrec a començament de 2009 i cedí el lloc a Bartomeu Cifre.

Joan Cerdà i Bartomeu Cifre es van reunir ahir vespre durant prop d'una hora per tractar de cercar una sortida a la crisi, però la trobada es tancà sense acord. El portaveu del PSM no només no es va disculpar, sinó que, a més, va demanar explicacions al batle sobre per què havia enviat la Policia Local a Ternelles i havia limitat el pas pel camí de 20 persones, una determinació amb la qual Cifre va dir que no estava d'acord. "El batle no m'ha comunicat oficialment la decisió, supòs que ho farà en les pròximes hores", va dir Cifre. El distanciament del PSM amb els seus socis d'UM i PSOE no és nou. El PSM ha votat algunes mocions amb Alternativa EU-Els Verds, cosa que Joan Cerdà sempre ha considerat com una falta de lleialtat institucional. La decisió de Bartomeu Cifre de botar amb Gabriel Cerdà, Gabriel Barceló, Antoni Alorda i el conseller de Mobilitat, Gabriel Vicens, la barrera de Ternelles ha estat ara el detonant de la crisi. Si avui no es produeix la destitució, l'assemblea local del PSM podria aprovar dilluns la seva sortida voluntària del govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Petra Vila, fa mes de 12 anys
Sort que existeix el PSM! Si no, encara hauríem d'acotar es cap en veure un senyor!
Valoració:8menosmas
Per Joana, fa mes de 12 anys
Molt bé pels polítics del PSM. No com d'altres que quan tenen un càrrec es giren la jaqueta.
Valoració:5menosmas
Per guillem, fa mes de 12 anys
per governar amb merda, val més no governar. la honestetat i la coherència no lliguen bé amb les conveniències, l'oportunitat i els oportunismes. som o no som i això es la millor opció, tan al govern com a l'oposició.

guillem
Valoració:7menosmas
Per Maria, fa mes de 12 anys
El batle vol destituir el egidor del PSM per haver botat la barrera de Ternelles, incomplint un acord de batlia. Jo me deman; Quants de mesos o anys se vos estorbar el batle en fer complir l'acord del CIM (en execucio d'una setència del Suprem) d'obrir la barrera i deixar el pas públic. Tal volta això també s'hauria de sancionar. Ja no en parlam dels milers de xalets il·lgals que hi ha dins POllen´ça i el batle no fa res.
Valoració:16menosmas
Per riera, fa mes de 12 anys
Estèticament es millor dimitir a ser cessat. El nostre batle es un embullós patologic.
Valoració:11menosmas
Per Verga, fa mes de 12 anys
Per què s'havia de disculpar el regidor del PSM? Havia de demanar perdó per no voler llepar el cul als terratinents, com fan UM i el batle de Pollença?
Valoració:18menosmas
Per Pau, fa mes de 12 anys
Força, Tomeu!. Val més sols que mal acompanyats.
Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente