algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Patrimoni ho posa en mans dels serveis jurídics

Un inspector d'obres del Consell va emetre una ordre de paralització de les obres de demolició de l'antic quarter dels carrabiners i la registrà a l'Ajuntament, que la ignorà

El director insular de Patrimoni, Gabriel Cerdà, explicà ahir a aquest diari que "des del Consell hem posat el cas de l'esbucament de l'antic quarter dels carrabiners de la Colònia en mans dels serveis jurídics".

Cal recordar que dijous es reprengueren les tasques de demolició de l'històric edifici de la Colònia de San Jordi. Tot després que "el 22 de setembre passat un inspector del departament de Patrimoni paralitzàs les obres i registràs l'ordre a l'Ajuntament de ses Salines", explicà Cerdà. Així, segons informen membres de l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA), "l'acta de paralització redactada per l'inspector de Patrimoni dia 22 de setembre instava a la paralització de l'enderrocament fins que la Comissió d'Ordenació del Territori i Patrimoni Històric no determinàs el grau de protecció de l'edifici".

Ho esbuca la Sala

Amb tot, cal recordar que hi ha un conveni signat entre el Consistori de ses Salines i el Ministeri de l'Interior que preveu l'enderrocament de l'antic quarter. Segons aquest acord, la Sala és l'organisme encarregat de la demolició per donar continuïtat al carrer del Sol i permetre al Ministeri construir una nova caserna per a la Guàrdia Civil. Així i tot, el Consell de Mallorca és l'autoritat competent a l'hora d'aturar una demolició que pugui afectar el patrimoni històric de l'Illa. Una paralització que es va fer efectiva però que, des de l'Ajuntament, asseguren que no existeix.

Cal recordar que el president de la junta de districte de la Colònia de Sant Jordi, Antoni Perelló, ha assegurat que "a nosaltres ningú no ens ha comunicat res" i recorda que "l'antic quarter no és un edifici catalogat".

Així, des d'ARCA acusen el batle, Sebastià Burguera, i el president de la junta de la Colònia de Sant Jordi, Antoni Perelló, de "mentir quan afirmen que no tenien ordres d'aturar l'esbucament" i denuncien que "han mostrat la seva ineptitud i autoritarisme, des del moment que han exercit el poder perjudicant la ciutadania i el patrimoni".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.