algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
10°

El quarter dels carrabiners és història

El patrimoni de la Colònia de Sant Jordi ha estat esbucat per la força de les màquines. La Sala indica que compleix el conveni amb el Ministeri d'Interior i ARCA ho critica

L'emblemàtic edifici del quarter dels carrabiners de la Colònia de Sant Jordi, tot i les reiterades sol·licituds de conservació realitzades per diferents col·lectius, va ser esbucat ahir després que fa unes setmanes en llevassin les teulades i les persianes.

"A nosaltres ningú no ens ha comunicat res. No tenim cap ordre de paralització i el que hem fet ha estat dur endavant el conveni signat amb el Ministeri d'Interior, que fou aprovat per unanimitat per tots els grups representats en el Consistori de ses Salines", assenyalava el president de la Junta de Districte de la Colònia de Sant Jordi, Antoni Perelló. Ho deia amb referència a la petició d'aturar les obres que fa unes setmanes la direcció insular de Patrimoni Històric anuncià que havia ordenat. Perelló assegura que "va venir un funcionari a fer l'acte d'inspecció del quarter, però tan sols l'aixecà i no sabem res de cap paralització de l'enderrocament de l'edifici".

El conveni signat en la passada legislatura per part de l'Ajuntament de ses Salines amb el Ministeri d'Interior fa que la construcció sigui esbucada per donar continuïtat al carrer del Sol i per dividir el solar en quatre de més petits. Un serà per a la Sala a canvi de dur a terme l'esbucament i neteja de la zona. Els altres tres es destinaran al Ministeri i en un d'aquests s'ha d'edificar un nou quarter per a la Guàrdia Civil.

Perelló indica que "quan s'aprovà el conveni ningú no el qüestionà. És un edifici que no està catalogat. Hem escoltat les propostes dels diversos col·lectius, però ningú no tenia doblers per dur a terme la rehabilitació".

ARCA

"Hem rebut la notícia que l'Ajuntament de ses Salines continuava la demolició de l'emblemàtic i històric edifici del quarter de carrabiners de la Colònia, malgrat que el Consell havia ordenat la paralització de l'actuació la setmana passada. El menyspreu cap al diàleg, cap al patrimoni i cap a les institucions per part del batle, Sebastià Burguera, ha superat tots els límits. Demanarem conseqüències penals i actuarem davant els tribunals amb totes les nostres forces", manifestà la portaveu d'ARCA Àngels Fermoselle.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per saliner, fa mes de 14 anys
Ara veurem si televisaran la detencio del batle engrillonat, o si aixo nomes ho fan als del PP.
¿on son els fisclas? ¿de vacancions?
quina vergonya de parts i quarts.
aixo es social-feixisme.
Valoració:-2menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 14 anys
Heu de ser moderns, a ses Salines hi ha d'haver només edificis posteriors a LeCorbusier. El quarter aquest, vell i passat de moda, no fa més que nosa per poder especular una mica. A més també va bé esborrar qualsevol memòria del passat i només mirar cap a la nova Mallorca que somiava en Mates i en José Antonio? I per cert, el batlle no és del PP ni d'UM!
Valoració:3menosmas
Per Tomeu, fa mes de 14 anys
L'esglésie que hi ha als banys termal de San Joan de la font Santa esta caiguent. No ho vou ARCA ho algu que pugue fer algunes gestions al respecte???????????
Valoració:1menosmas
Per decebut d'ARCA, fa mes de 14 anys
El que em sorpren es que ARCA no digues res quan lalegislatura anterior el pacte PP-UM va fer una reforma que es carregà elements històrics del segle XVI o XVII a l'Església Vella de Ses Salines: ni pio!! I ara, per un quarter sense cap utilitat, una brutor enmig del poble, aquest guirigall. No vos entenc.
Valoració:-2menosmas
Per Colonier, fa mes de 14 anys
Fins fa un any aproximadament, l'esmentat quarter estava ocupat per la guàrdia civil, aixi qyue no estava abandonat del tot. Les raons esgrimides per esbucar-lo, que es perllongar un carrer, no es gens neccessarai dins la trama urbana de sa Colònia. Haurem de veure que passa amb el solar que quedi, que ben segur ja esta "adjudicat"
hem perdut, per l'incopetència dels politic als que hem votat, el darrer reducte d'historia que quedava al poble. Ja se va perdre fa molts anys la torre de defensa, i l'antiga esglèsia. Que serà el proper, edificar un altre "sur mallorca" a na guardis, destruint el jaciment punic?
Valoració:0menosmas
Per el poble, fa mes de 14 anys
Els d'ARCA volen protegir, que possin els doblers per fer-ho, un lloc que està brut i que duu molts de problemes aanitaris rates i altres coses, i fa molts d'anys està tancat i deixat, i ara els hi revé quan hi coses més importants . Mantindran ells un "museu" com volen ? Oh ho haurem de fer els del poble ?? Menys reviindicacions per una casa que fa més de 15 anys que ni le san mirada !!!!
Valoració:-2menosmas
Per Balearico, fa mes de 14 anys
Si el senyor Sebastià Burguera es passa els mandats del Consell per l'entrecuix ha de ser immediatament destituït i jutjat pel que ha deixat fer amb intencions que s'han de investigar per part dels fiscals.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente