algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Alerta als tassons reciclables

Salut avisa que és perillós “no fer-ne una neteja adequada” als bars que oferiran el servei de begudes durant les revetles de Felanitx. Hi vol prevenir la transmissió de malalties infeccioses

Ahir vespre, començaren les anomenades revetles de Felanitx i els assistents hi feren servir tassons de poliuretà, més coneguts com tassons reciclables. Avui hi torna a haver revetla i molts dels recipients per beure usats ahir tornaran a ser emprats pels assistents als concerts, que tindran lloc al recinte del parc municipal. Per això,el Departament Balear de Salut s'ha dirigit per carta al batle del municipi, Gabriel Tauler, en els termes següents: "La Conselleria ha tingut coneixement de la utilització dels tassons reciclables durant les festes, com també del fet que els locals destinats al servei de begudes no disposaran dels mitjans necessaris per efectuar una neteja adequada d'aquests tassons".

 L'advertiment arriba en un moment en què s'extremen les precaucions per prevenir les malalties infeccioses transmissibles. Encara que a la missiva que ha rebut el batle felanitxer no es fa menció expressa de la grip nova, és bo d'imaginar quin és el rerefons d'aquesta iniciativa. Això sí, alerta que "la utilització compartida de tassons i d'estris sense que se'n puguin garantir una neteja i desinfecció correctes, és una pràctica d'alt risc per a la salut, per la qual cosa us demanam que en el cas que opteu per l'ús de tassons retornables durant les festes de la vostra localitat, us assegureu que són adequadament netejats i desinfectats abans de reutilitzar-los". Així es pot llegir a la carta enviada per la Direcció General de Salut Pública i Participació del Govern.

Tot i el perill, s'assenyala que amb la neteja correcta d'aquests utensilis no hi ha gens de risc. Així ho ha assegurat el regidor de Festes de Felanitx, Pedro Acosta, que ha manifestat que han tingut coneixença d'aquesta situació i que la Sala ho ha comunicat als responsables de despatxar refrescos per les revetles. "Aquesta recomanació de la Conselleria l'hem feta arribar de manera immediata als responsables de les begudes i sabem que s'han pres les mesures necessàries per poder oferir aquest servei amb els tassons reciclables que hi ha aportat l'Ajuntament de Felanitx".

La Direcció General de Salut Pública també manifesta que "som conscients de la importància que tenen avui dia les actuacions destinades tant al reciclatge com al consum sostenible", però aquest fet no es pot deslligar d'una bona higiene.

El Consistori afirma que s'han pres les precaucions adequades i que els establiments que oferiran begudes aquests dies de concerts hi aplicaran totes les mesures de seguretat oportunes. Els responsables municipals assenyalen que ells són els primers que han pres consciència de la situació que es viu actualment quant al tema de la salut i les malalties infeccioses. Per això, després de rebre l'avís de la Conselleria, s'han fet totes les passes necessàries per garantir una bona neteja dels tassons i per mantenir-hi un nivell adequat d'higiene, allunyat de qualsevol pràctica de risc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Usar i llençar, fa mes de 14 anys
Qui va decidir que els tassons s'havien de reciclar? Millor, d'usar i llençar.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente