algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

L'aeròdrom il·legal de ses Salines torna a funcionar

Desafiant les ordres del Consell de Mallorca que suspengué l'activitat al camp de vol per unes obres irregulars, ultralleugers i avionetes hi continuen volant

Els socis del club de vol de l'Olivó de ses Salines han tornat a obrir les portes de l'aeròdrom, tot i l'ordre de suspensió de l'activitat que pesa sobre els terrenys a causa d'unes obres il·legals que el Consell de Mallorca ha sancionat. Un veí del poble ha denunciat davant la Guàrdia Civil l'ús de les instal·lacions i ha aportat fotografies dels fets. Les proves demostren que es continua emprant l'aeròdrom i l'hangar, tot i la prohibició del departament de Territori del Consell de Mallorca.

Fotografies

En els documents gràfics que aporta el veí es veu ben clarament un ultralleuger blanc, una ala delta amb motor de color vermell i negre i un autogir de color negre i blanc de dues places per a passatgers. S'ha de recordar que el mes passat, el Consell de Mallorca obrí un expedient d'infracció urbanística a Francisco Nicolau, com a promotor del camp de vol i en terrenys de la família de l'exbatle Sebastià Vidal, per unes obres il·legals que consistien en unes naus i en una pista d'aterratge de 1.935 metres quadrats. La institució insular donà un termini de dos mesos perquè el promotor presentàs tota una sèrie de documentació per poder legalitzar la situació a la zona.

De tota manera, la ubicació del camp de vol, a només 200 metres del col·legi públic de ses Salines, tampoc no fou acceptada en el seu moment pel Consell de Mallorca quan fou sol·licitat un interès general que fou denegat per la seva perillositat. Tot i les prohibicions, els socis del club de vol l'Olivó es fan el sord a les ordres del departament de Territori i serà ara la Guàrdia Civil de Santanyí qui prendrà mesures davant l'incompliment d'aturar l'activitat com demostren les fotografies.

S'investiga com s'hi dugué l'electricitat

A part que hi ha obres il·legals a l'aeròdrom de l'Olivó, segons el Consell de Mallorca, per unes naus i una pista d'aterratge, ara també s'investiga per part de la Guàrdia Civil com aquest camp de vol disposa d'electricitat si, suposadament, es tracta d'unes instal·lacions sense permís.

I el comptador?
El que s'ha d'esbrinar és de quin comptador pren l'electricitat l'aeròdrom, ja que tot apunta que el camp de vol no està donat d'alta com a client a Gesa. Segons sembla, el 2006 es féu una síquia de manera molt ràpida per dur el corrent fins al camp de vol. Aquesta és visible des del camí públic que condueix fins a les instal·lacions de l'aeròdrom. Amb tot, hi ha molts interrogants que envolten el funcionament del camp de vol i de la pista d'aterragte. Moltes preguntes que la Guàrdia Civil contestarà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Fotut i content, fa mes de 14 anys
I el celador municipal??? ah!!! era a berenaar.
Valoració:8menosmas
Per MJ, fa mes de 14 anys
I quan hi hagi una desgracia, de qui en serà la culpa? Supòs que, com sempre, de ningú.
Valoració:8menosmas
Per Inutil, fa mes de 14 anys
I l'arquitecta municipal no s'ha enterat encara?
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente