muy nuboso
  • Màx: 11.83°
  • Mín: 7.77°
11°

Sencelles s'embala

Més de mil persones es llancen palla i aigua en una nova edició de la festa Embala't, que renova protocol amb l'estrena d'un himne i amb la lectura d'un pregó

Un miler llarg de sencellers celebraren ahir l'Embala't, una jove -només té tres anys- però ja consolidada festa, l'acte central de la qual és una batalla amb palla i aigua com a munició. El protocol de l'Embala't 2009 va presentar algunes novetats respecte a les edicions anteriors: la lectura del pregó, un nou himne i el nomenament de garbelladors. La festa va començar el migdia amb la concentració dels participants per escoltar el pregó, que va anar a càrrec de Bartomeu Morro, regidor de Festes. Morro destacà "el caràcter i les arrels pageses de Sencelles", una cosa que encara "es conserva orgullosament", va dir.

El pregó fou seguit pel cant de l'himne, una peça composta expressament per Joan Florit i que, entre d'altres coses, implora la Beata sencellera: "Sor Francinaina, perdonau aquests gats".La resta ja es feia els anys anteriors: l'excursió en mobilet al pou Major per dipositar-hi les bales, el dinar de germanor de fideus de roter, la tornada en processó -i amb l'ajuda d'un carro i una mula- al pou Major per traginar un altre cop les bales cap al poble i, finalment, la batalla de palla i aigua a la plaça Nova.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.