algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Aigua per als santuaris

La Conselleria de Medi Ambient farà sondejos per trobar aigua potable per als santuaris de Cura, Sant Salvador i Santa Magdalena

La Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears realitzarà, mitjançant la seva empresa pública Abaqua, sondejos a Cura (Algaida), a Sant Salvador (Felanitx) i a Santa Magdalena (Inca) amb l'objectiu de trobar-hi aigua potable de qualitat per subministrar-la als esmentats santuaris. El conseller Miquel Àngel Grimalt s'ha mostrat molt sensible davant la problemàtica d'aquests santuaris que han de transportar l'aigua amb camions cisterna. Es tracta d'un fet que dificulta la normalitat dels diferents serveis que es duen a terme a les instal·lacions. Per aquest motiu, s'ha arribat a un acord per a la signatura d'un conveni amb el Bisbat de Mallorca, en què es preveu una inversió de 180.000 euros per a la realització de sondejos al subsòl. Els forats arribaran a poc més de 400 metres i tot apunta que en aquesta profunditat ja es trobarà aigua potable, segons els experts consultats.

Afluència

I és que Cura, Sant Salvador i Santa Magdalena, a banda de Lluc, són tres dels santuaris que reben més visitants de Mallorca. L'afluència de gent i l'oferta d'allotjament i de restauració que molts ofereixen fan que l'arribada de l'aigua sigui un tema prou important. Una vegada s'hagi confirmat la troballa d'aigua potable als tres indrets esmentats, l'Agència balear de l'aigua i qualitat ambiental (Abaqua) posarà en marxa la redacció dels projectes que permetran la canalització de l'aigua des dels pous fins als santuaris. Aquesta actuació encara no té pressupost assignat. D'aquesta manera, la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear acabarà amb un dels problemes històrics de subministrament d'aigua d'alguns santuaris de Mallorca. És una iniciativa que, en cas de resultar una experiència prou positiva, podria ser aplicada a altres santuaris i ermites de Mallorca. L'aigua és un bé escàs, però tothom té dret a accedir-hi amb responsabilitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Antoni, fa mes de 14 anys
Al puig de Cura ja hi ha un pou a Sant Honorat i si ara en fan un a Cura, que serà només per a ús i benefici de l'explotació turística del restaurant i les cel·les explotades tipus hotel, és provable que la font de Randa, se'n resenti. Però el primer són els interessos particulars. La segona part és què es farà amb les aigües brutes? Provablement el puig de Cura se les haurà de boure.
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente