algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

El relleu

Setze nous i joves cossiers estan a punt d'estrenar-se. Ho faran dissabte que ve, amb honor i moltes ganes, i després d'un llarg aprenentatge que els ha fet suar i patir de valent

S'acosten les festes de Sant Bartomeu i allò que fa un any era un sentiment de comiat avui s'ha transformat en esperança, il·lusió i ànsies de gaudir de la nova promoció de Cossiers. Setze joves emprengueren fa mesos amb moltes ganes i amb molta dedicació el que consideren "tot un honor" i "el somni de la meva vida".

Els setze joves montuïrers nasqueren entre el 1993 i el 1994, anys en què es retirava la vella promoció i n'entrava la que ara els ha cedit el relleu i els ha ensenyat els balls, la festa.

Des del setembre

Fou el setembre de l'any passat quan Toni Miralles Niell, Miquel Lluís Arbona, Joan Albert Cerdà, Miquel Àngel Sansó, Tomeu Fullana, Toni Bergas, Toni Miralles Martorell, Miquel Miralles, Tomeu Verger, Tomeu Rafel Ginard, Toni Nicolau, Toni Sánchez, Miquel Ginard, Pere Servera, Gaspar Mas i Josep Canuto començaren els assajos. Tots ells s'han vist les cares tres dies a la setmana per aconseguir que el proper Sant Bartomeu la tradició ancestral és renovi. "Volem continuar la tradició, mantenir la cultura del nostre poble, ja que és un sentiment que cada montuïrer du dins el cor", indica Tomeu Fullana, que enguany s'estrenarà com a dama amb Josep Canuto.

Els encarregats d'ensenyar-los els balls al llarg de tot aquest any i d'una manera desinterasada han estat quatre dels vells Cossiers: Toni Verger, Jaume Ramonell, Joan Sampol i Joan Socies. Els mestres assenyalen que "el grup era gran i en alguns moments els costava mantenir l'atenció, però en general s'han agafat els balls amb molt d'interès i hem intentat que, a més d'aprendre la dansa, coneguin el rerefons de la festa, la història, l'essència".

Ara, cascavells, cintes, alfabaguera i espardenyes estan a punt per iniciar un Sant Bartomeu molt especial. Setze joves representen el relleu en el ball que més identifica el seu poble.

D'aquí a poc menys d'una setmana, una nova fornada de Cossiers sortiran a rotlo per perpetuar els balls i la història. Ho faran amb nirvis, però amb la seguretat que els ha de donar ser els portadors de la il·lusió, dels colors, de les olors i dels balls que a Montuïri són sinònim de festa i de poble.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.