algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
18°

Les votacions que feren història

Més de 3.000 persones participaren en les eleccions per escollir els representants del simulacre de la batalla dels Moros i Cristians. Josep Martorell i Antoni Cànaves hi encarnaran Joan Mas i Dragut

Les votacions per elegir els principals representants del simulacre de la batalla dels Moros i Cristians de Pollença d'enguany, que se celebrarà el pròxim 2 d'agost, passaran a la història. Durant les primeres hores de la matinada de divendres a dissabte, la plaça Vella es va convertir en un autèntic formiguer d'emocions que va veure com al voltant de 3.342 pollencins i pollencines votaven en les eleccions més freqüentades de la història d'aquest esdeveniment. Va ser una nit màgica en què l'eufòria dels guanyadors es va barrejar amb la tristesa d'aquells les esperances dels quals de convertir-se en Dragut, en Joan Mas o en l'Ajuntament Vella s'esvaïen davant els ulls.

Els guanyadors

Passades les tres de la matinada es van fer oficials els noms de tots els representants de la històrica batalla. La responsabilitat de donar vida a l'heroi cristià Joan Mas recaurà enguany en Josep Martorell Luis, àlies Trompeta, que marcà un rècord en ser votat per 1.361 persones, el 41% del total. Mai abans un candidat a representar Joan Mas no havia aconseguit tants suports ni guanyat per tanta diferència els seus rivals.

A l'altra banda, el rei moro Dragut serà encarnat per Antoni Cànaves Capllonch, que malgrat ser debutant va aconseguir 655 vots i s'imposà per només 21 vots de diferència al segon classificat. Cànaves, natural del port de Pollença, estarà acompanyant pel lloctinent, Miquel Fuster, i per Jaume Torrendell en el paper d'abanderat. Tant Fuster com Torrendell ja tenen experiència en aquests rols, ja que en anys anteriors havien desenvolupat el paper de lloctinent i Dragut, respectivament. Els aspirants a erigir-se en rei moro van batre també en aquesta ocasió les xifres de participació, atès que s'hi presentaren un total de nou candidatures, la qual cosa va provocar que les votacions per convertir-se en Dragut fossin més igualades que en edicions anteriors.

L'Ajuntament Vella, a diferència de l'any passat, va necessitar que es fes una votació perquè s'hi presentaren dues candidatures. Els guanyadors van ser el grup format per Jaume Simó, Juan Luis Osorio, Pere Cifre i Guillem Cànaves, els quals van obtenir 1.782 suports.

Des de les sis de l'horabaixa fins a les deu i mitja del vespre, tots els pollencins i pollencines majors de 16 anys van poder anar a votar a les urnes situades a la plaça Vella. Una vegada conclòs el període de votació, va començar el recompte i tot el públic el va poder seguir de prop. Els encarregats de revelar el nom dels nous representants van ser els integrants de la comissió de festes, que al costat del batle de Pollença, Joan Cerdà, van fer el recompte de vots durant més de quatre hores. La banda de tambors i cornetes del soldà hi va posar la nota de color i va amenitzar la vetlada amb diferents actuacions. Es posà el colofó a la celebració amb una cercavila pel municipi.Amb aquestes votacions, s'engeguen els motors per a les festes de la Patrona, tot un enrenou per a la localitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.