algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Aboquen de manera il·legal residus d'obra pública a una antiga mina

El Bloc per Inca i els Progressistes per Selva denunciaren ahir que tres empreses que executen obres promogudes per l'Ajuntament inquer n'aboquen fraudulentament els residus a una antiga mina de carbó ubicada a Biniamar.

Aquestes empreses (Obras y Pavimentos Man, Amer e Hijos i Construcciones Llull Sastre) haurien realitzat els abocaments sense haver separat abans els enderrocs en una planta de selecció, un requisit al qual obliga la legislació vigent.

Els denunciants recullen els fets d'una denúncia prèvia que va presentar Mac Insular a l'Ajuntament d'Inca. En el text, Mac Insular assegura que sap "per distintes fonts d'informació" que les empreses esmentades "realitzen abocaments incontrolats a l'antiga mina de Son Odre", situada a prop de Biniamar (Selva).

Mac Insular recorda que, abans de tirar-los, els residus s'han de separar en una planta de selecció. Precisament Mac Insular és l'empresa que gestiona les plantes de selecció de residus de Mallorca.

Per una altra banda, el portaveu del Bloc per Inca, Antoni Rodríguez, va treure a la llum dues missives que l'Ajuntament ha enviat fa poc a Man i a Amer e Hijos en les quals se'ls demana que "indiquin el lloc on dipositen els enderrocs" de les actuacions que realitzen promogudes pel Consistori. Cal recordar que Man executa actualment la remodelació de la plaça del Bestiar i Amer e Hijos, les obres de l'avinguda Reis Catòlics. Rodríguez també assenyalà que el Consistori, com a promotor d'aquestes feines, n'és el responsable civil subsidiari. Així mateix, insistí que la Sala paga a les dues empreses perquè separin els residus. Per tant, les constructores haurien comès un frau econòmic.

Rodríguez i Vicenç Villalonga (portaveu de Progressistes per Selva) anunciaren que demà dilluns demanarien explicacions als batles dels respectius municipis. "I si ells no han presentat denúncia davant el Seprona, la presentarem nosaltres", advertiren.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.