cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
18°

Sancions de fins a 60.000 € per incompliment d'horaris

La Sala de Son Servera aprova una nova ordenança per als establiments i els espectacles públics davant les queixes veïnals

S'ha acabat el caos a Son Servera. Fins ara no hi havia cap tipus de norma i els establiments, els espectacles públics i les activitats recreatives que es feien a Son Servera tenien llibertat pel que feia als horaris d'obertura i tancament. Per això, tot i les queixes veïnals, la Policia Local no podia actuar-hi, però a partir d'ara ja no hi ha excuses. S'haurà de respectar estrictament els horaris establerts i, en cas contrari, s'aplicaran sancions que podran arribar als 60.000 euros. Això estableix la nova "ordenança reguladora dels horaris d'establiments, espectacles públics i activitats recreatives", que fou aprovada en ple amb l'objectiu de posar una mica d'ordre en aquest assumpte.

Dret a descansar

Aquesta ordenança obeeix a la necessitat d'unir, de manera raonable i conforme a la legislació vigent, el dret a l'activitat empresarial d'hoteleria i el dels ciutadans a gaudir de l'oci dels locals d'esbarjo amb el dret al descans per evitar molèsties als veïns i als visitants.

Aquesta nova normativa afecta restaurants, bars, cafès, cafeteries (que poden estar obertes de 08.00 a 03.00 hores), bars musicals, bingos i sales de jocs (de 12.00 a 04.00 hores), discoteques i sales de festa (de 12.00 a 06.00 hores) i sales recreatives (de 10.30 a 03.00 hores).

Els horaris es determinen per categories i s'hi han fixat excepcions, com ara festes populars i horaris especials, que necessitaran una autorització prèvia.

El regidor de Comerç, Pep Àlvarez, indicà que "fins ara no hi havia cap ordenança i no es podia intervenir-hi per fer front a les queixes veïnals. Ara tenim una eina senzilla, fàcil d'aplicar i amb la qual podem actuar".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.