algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Patrimoni arrasat

L'Associació cultural Bany-al-Bahar, el PP i un particular denuncien des del febrer la destrucció d'un safareig a la finca de la Vinya Nova, a Banyalbufar

El Partit Popular, l'associació cultural Bany-al-bahar i un particular han denunciat la destrucció d'un safareig a la finca de la Vinya Nova. Les obres han estat reprovades des del febrer del 2009, però cap administració no les ha paralitzades encara que constitueixen, segons les crítiques, "un atemptat contra un element fonamental del paisatge i del sistema hidràulic de Banyalbufar". Aquest tipus d'obres està prohibit en el Pla Territorial de Mallorca, segons el qual en els municipis que no tinguin un catàleg municipal de patrimoni aprovat definitivament només es podran realitzar actuacions d'"estricta conservació" en edificacions de valor arquitectònic o etnològic.

Antecedents

El propietari de la finca ja ho va intentar el 2003. Aquell any es va denunciar que s'intentava aixecar una construcció dins el safareig i les obres varen ser paralitzades fins al final del 2008, quan començaren a realitzar moviments per reprendre'n l'activitat. Els escrits de denúncia s'han presentat a l'Ajuntament, a la Conselleria de Medi Ambient, a Patrimoni del Consell i a l'Agència de Disciplina Urbanística. No obstant això, les obres continuen en marxa. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient explicaren a aquest diari que se n'ha obert un expedient, però no és a aquesta institució a qui correspon aturar la construcció. És una atribució de l'Ajuntament o del Consell de Mallorca. L'obra és dins la delimitació del Paratge Natural de la Serra i, per tant, necessitaria el permís preceptiu de Medi Ambient. També s'ha denunciat la destrucció de marges a la finca de Son Valentí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.