algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

Un cant als 30 anys del bon vi

La 14a Festa del vi a la fresca, que celebra Can Majoral d'Algaida, va retre homenatge a la tradició vinícola i commemorà el 30è aniversari del celler

"Eren feixucs els vasos quan a nosaltres arribaren, emperò en omplir-se de vi pur s'alleugeriren", ho deia el poeta àrab del segle X Idris al-Yaman i així ho confirma la trajectòria i la manera de fer del celler Can Majoral.

"Nosaltres som un celler del sector romàntic del vi, no només cultivam, vermam i embotam; fent vi també tenim dins el cap conceptes com esforç, poble, natura, treball i cultura, i és enmig d'aquests conceptes que el vi és bon vi per a tots", va explicar el propietari de vins Can Majoral, Andreu Oliver. I aquesta manera de fer ha arribat enguany a la maduresa: ja fa trenta anys que el celler de vins ecològics d'Algaida va encetar la seva tasca.

Consciència ecològica

La catorzena Festa del vi a la fresca va començar amb el so de les xeremies i el toc del tamborí, que van donar la benvinguda als prop de 700 convidats, entre els quals hi havia el president Francesc Antich; la consellera d'Agricultura, Mercè Amer; la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago; i el batle d'Algaida, Francesc Miralles.

L'actualitat va ser present a la vetlada amb la conferència oferida pel televisiu meteoròleg Joan Barceló, que advertí dels efectes que el canvi climàtic tindrà sobre el cultiu de la vinya i la maduració del raïm.

"Els experts asseguren que, si fa més calor, el sucre s'acumularà a la fruita sense que el pinyol hagi madurat i això proporcionarà vins desequilibrats, amargs i amb aromes herbacis", assenyalà.

Tradició oblidada

Però ben aviat la música assolí el protagonisme de la nit. Un cor de cambra format per algunes de les veus més importants del panorama musical mallorquí cantaren per primera vegada els versos dels poetes àrabs més cabdals de l'edat mitjana que contactaren amb Mallorca o amb el món del vi. La composició de l'obra fou a càrrec de Joaquim Domènech Martí, que treballa des de fa dos anys amb les traduccions al català d'aquests "poemes oblidats que deien que les aigües de Mayurqa semblaven vi i els patis de les seves cases eren copes", explicà Guillem Rosselló Bordoy, que va traduir els versos al català.

La nau de dipòsits on reposa el vi va amplificar la veu dels cantants, que en acabar participaren en un tast guiat per l'enòleg del celler, Andreu Oliver. L'algaidí oferí un Son Blanc del 2008 criat en bóta i un vi negre S'Heretat elaborat amb les varietats callet, cabernet i sirah.

En acabar el tast, la disbauxa i les converses entre amics s'apoderaren del pati del celler de Can Majoral. Amb tot, Andreu Oliver, responsable dels vins, va voler destacar "el conveni de col·laboració que mantenim amb l'ONG Algaida Solidari i la responsabilitat social i ambiental de la nostra manera de fer vi".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per 702, fa mes de 14 anys
Tot un senyor, n'Andreu! Rep subvencions públiques i subvenciona una ONG. I els cortesans li reten pleitesia! Un senyor i un artista! No es pot admetre que la Cultura, el Poble i la Natura siguin l'argúcia d'un empresari per justificar un negoci rodó!
Valoració:3menosmas
Per 701, fa mes de 14 anys
Aquí es mou un dineral. La consciència ecològica i la responsabilitat social solen ser les tapadores dels rics. Allò que sobta és l'adoració que reten els polítics.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente