algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Tots volen ser Dragut i Mas

Aquest divendres, 17 de juliol, tindrà lloc a la plaça Vella de Pollença l'elecció dels aspirants que volen convertir-se en els màxims representants del simulacre de la batalla dels Moros i Cristians

Ja queda menys perquè els personatges més emblemàtics de la recreació de la batalla entre Moros i Cristians de Pollença tinguin cara. Aquest divendres, 17 de juliol, es faran al municipi les votacions per elegir els representants que donin vida a Joan Mas, Dragut i a l'Ajuntament Vella. Aquestes votacions suposen tot un enrenou per al poble i són molts els que des d'al·lots somien a presentar-s'hi i convertir-se en un dels màxims exponents de la festa Pollencina.

Dragut, de moda

La d'enguany serà una edició plena de novetats. Per primera vegada en la història, l'elecció dels candidats tindrà lloc a la plaça Vella i no al pati de l'escola de Monti-sion, com era costum, perquè aquest darrer es troba en obres. A més, per representar el paper del rei moro i dels seus acompanyants (el lloctinent i l'abanderat), s'hi han presentat un total de nou candidatures, fet que mai no havia ocorregut en anterioritat. Segons els candidats, "aquest factor no perjudicarà cap aspirant, sinó tot el contrari, ja que farà que les votacions estiguin més repartides i que es mobilitzi molta més gent per votar, i això es tradueix en molts més vots potencials".

Dels nou candidats a Dragut: Antoni Cànaves, Joan Llorenç Bota, Jaume Vives, Pere Pons, Miquel Vives, Bartomeu Cerdà, Jaume olives, Xisco Bibiloni i Joan Josep Cerdà, només tres hi havien concorregut en edicions anteriors. La resta ha hagut d'esperar fins a complir els 27 anys per poder presentar-s'hi.

La campanya

Encara que no van arribar a ser tants candidats com els de Dragut, els aspirants a Joan Mas no han quedat enrere. Per a l'elecció de l'heroi cristià hi ha cinc candidatures: Josep Cerdà, Joan Cifre, Josep Martorell, Martí Fuster i Joan Femenias. Aquests van confessar que "no hi ha cap candidat que sigui favorit, i per això no són pocs els esforços que feim per guanyar vots". Com si es tractàs de polítics, no dubten de fer campanya al poble durant els dies previs a l'elecció.

Al contrari que l'any passat, sí que hi haurà elecció per triar els representants de l'Ajuntament Vella, ja que s'hi han presentat dues candidatures: una d'encapçalada per Tomeu Sals i l'altra per Jaume Simó.

Encara que tots lluiten pel mateix fi, en l'ambient es respira molta alegria i bon humor, i n'és una prova el dinar que compartiran tots els aspirants el mateix dia de les eleccions.

Es preveu que les votacions d'enguany batin rècords de participació, per això des de la Comissió de Festes de l'Ajuntament ho tenen tot previst. Les urnes s'obriran aquest divendres, 17 de juliol, a les 18 hores a la plaça Vella i es tancaran a les 22.30 hores. Tot seguit, els integrants de la Comissió de Festes seran els responsables de donar a conèixer els nous rostres que participaran en aquest esdeveniment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.