algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 14°
14°

Acord entre el Fangar i els Pro Camins Oberts

La plataforma i la propietat de la finca de Manacor firmen un conveni que permet passar per la Plana amb una petita modificació: el manteniment de la titularitat pública de tots els camins de l'ANEI i el caràcter privat de la via davant les cases

Finalment s'hi imposà el seny. El litigi entre la plataforma Pro Camins Públics i Oberts i la propietat del Fangar ha acabat amb la subscripció per part de les dues parts d'un acord històric que permetrà conjugar el dret de pas pel camí públic de la Plana i el caràcter privat de la via que passa per davant de les edificacions de la finca. La resta de vials de l'interior de l'ANEI (Àrea Natural d'Especial Interès) mantindran la seva titularitat pública.

Aquest conveni suposarà la retirada del plet que mantenen als jutjats l'Ajuntament de Manacor i l'entitat Finca d'es Fangar SA, en el qual el Consistori reclamava, a través de la plataforma, la titularitat pública dels camins de la finca. Cal recordar que el pacte manca de validesa legal fins que l'Ajuntament de Manacor no comuniqui el seu suport a la resolució, que serà inapel·lable.

Les negociacions s'han dut a terme durant els darrers dos anys. Les contínues manifestacions convocades per la plataforma van forçar un canvi d'actitud de la propietat que ha acabat en un acord satisfactori entre les parts. El portaveu del grup reivindicatiu, Sebastià Gaià, es mostrà molt content "per aquesta rectificació i perquè entre tots hem aconseguit un bon consens per al poble de Manacor".

Compensacions

Així, el camí de la Plana sofrirà una petita modificació: uns 200 metres passaran per la partió de la finca per al seu ús públic, que no estarà exempt de compensacions per als ciutadans del municipi manacorí.

La propietat del Fangar cedirà a l'Ajuntament de Manacor uns 200.000 metres quadrats, devers 27 quarterades, d'una zona de pinar perquè siguin destinats a usos ludicoesportius. A això s'ha d'afegir la donació de 50.000 euros a l'associació Aproscom -que treballa per a la inserció de persones amb discapacitat- i de 50.000 euros més a l'entitat Estel de Llevant -la finalitat de la qual és millorar les condicions de vida dels afectats per malalties mentals. A més, la propietat vol assumir els costs del plet que té interposat contra el Consistori de Manacor.

D'altra banda, membres de la plataforma acusaren el regidor de Policia, Antoni Sureda, d'incomplir una sentència de 1966 que obliga la seva família a tenir uns camins oberts devora el Fangar. En concret, es tracta del del Torrent de les Piques. L'acord també ha permès la recuperació del camí de Marina, documentat fins al segle XVIII.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.