cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Mor a Inca l'empresari José García Gelabert

El conegut i popular emprenedor va fundar l'any 1943 Gráficas García, que en el 1969 esdevingué com a Indústrias Gráficas Mallorquinas SA (Ingrama)

Ahir va morir a Inca el conegut empresari José García Gelabert, a 85 anys. García era el fundador i el president d’Ingrama SA (Gràficas García), Cartonajes Mallorca SA, Pasesa SA, Cartones Compactos Mallorquines SA, Carten SA, Espacios Informáticos SA i Construcciones Alcudienses SA. La parròquia de Santa Maria la Major d’Inca acollirà avui vespre a les 20.00 hores el funeral del reconegut empresari. José García va néixer dia 18 d’octubre de 1923 a Inca i durant la seva vida professional va destacar per ser un dels capdavanters de les indústries de les arts gràfiques a l’Illa. El batle de la seva ciutat natal, Pere Rotger, va lamentar-ne ahir la pèrdua i va destacar el "compromís" que el recent desaparegut va adquirir amb Inca al llarg de la seva vida. "José García sempre va mantenir una actitud positiva i de col·laboració amb la ciutat", va explicar. En aquest sentit, Rotger recordà el seu impuls al Bàsquet Inca, la seva presidència al capdavant del Constància i les donacions a altres projectes de caràcter social.

Dedicació

José García va ser un empresari autodidacta que va convertir la seva professió en una part fonamental de la seva vida, tal com reconeix en l’autobiografia, en la qual assegura que l’empresa es va convertir en "una prolongació de la seva llar". El difunt mai no va estalviar esforços per invertir en l’empresa perquè es mantingués sempre en l’avantguarda tecnològica, cosa que féu que aconseguís ser una de les més importants de les arts gràfiques de Mallorca. Més enllà de la tasca de José García en aquest món empresarial, una de seves iniciatives més conegudes a la ciutat va ser el suport incondicional al Bàsquet Inca, un equip que va ajudar a situar en la divisió LEB. Per part seva, l’expresident del club i regidor de l’Ajuntament, Joan Rubert, va lamentar-ne profundament la pèrdua i va anunciar que la pròxima jornada els jugadors del club durien un distintiu negre en senyal de dol i que es faria un minut de silenci abans del partit.

Trajectòria

José García Gelabert es va iniciar en el món dels negocis amb una fàbrica de capses enfocada al tema del calçat i el 1943 va fundar l’empresa Indústrias Gráficas Mallorquinas SA (Ingrama). De caràcter familiar, en un principi va rebre el nom de Gráficas García fins que, l’any 1969, es va transformar en Ingrama. La coneguda empresa es dedica a totes les activitats de l’àrea de les arts gràfiques i des del principi s’ha caracteritzat per ser una de les pioneres en tecnologia punta del sector. Les seves instal·lacions, ubicades al carrer de Lluc d’Inca, disposen de les tècniques més innovadores. Entre els seus nombrosos treballs destaca la impressió de la revista Brisas, que des del seu inici l’abril de l’any 1987 edita el Grup Serra i que cada dissabte es lliura amb el diari Ultima Hora.

La tasca del conegut empresari va ser reconeguda l’any 1995 pel Grup Serra. José García Gelabert va rebre el distintiu del Siurell d’Honor en reconeixement a la seva llarga trajectòria professional. L’any 2002 García va publicar el llibre No existe meta... sólo camino, en el qual relata, des del començament, les diferents etapes de la seva llarga vida professional i també personal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.