algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Fora les antenes

Mig centenar de binissalemers van sortir ahir al carrer per demanar a l'Ajuntament que tregui els dispositius de telefonia mòbil del nucli urbà

Més de cinquanta veïns de Binissalem van sortir ahir al carrer per demanar que treguin del nucli urbà les antenes de telefonia mòbil, en una manifestació convocada per Gadma i els grups municipals de l’oposició (PSOE, PSM, UM i Esquerra-Independents). Amb pancartes i xiulets, caminaren des de la plaça de Can Gelabert fins al consistori, on llegiren un manifest davant del batle Jeroni Salom i els regidors de l’equip de govern municipal.

Així, sota el lema "La prevenció de la salut i la qualitat de vida de les persones és més important que les antenes de telefonia mòbil", els manifestants varen recordar que els residents dels carrers Bonaire, Llorenç Villalonga, Anselm Turmeda i els seus voltants "pateixen les conseqüències de tenir aquest tipus de dispositius a prop des de fa anys". En aquest sentit, els veïns instaren les companyies que han instal·lat les antenes en el nucli urbà a "gratar-se la butxaca i llevar-les" a més d’exigir-los que "dediquin una part dels seus beneficis a millorar la salut dels seus clients en lloc d’aprofitar-se’n".

Així mateix, els binissalemers argumentaren que el mes d’octubre de 2007 es va aprovar una moció per unanimitat en la qual es s’acordà treure les antenes de telefonia del nucli urbà i també varen recordar que lliuraren un total 600 al·legacions en aquest aspecte que "el batle no s’ha dignat a contestar".

Per la seva part, el batle va rebre els protestants a la sala de plens per explicar-los les gestions que ha realitzat l’Ajuntament en aquest sentit. Salom, que va recordar que "sempre hem actuat respectant la normativa", va explicar que s’han fet diverses reunions amb els operadors i que ja hi ha un compromís per part d’aquests d’ubicar els receptors en el polígon o en el punt verd, encara que a costa de deixar un repetidor al centre urbà per poder assegurar la cobertura.

Celeritat

A part d’això, el batle va advertir els presents que el canvi d’ubicació de les antenes, tal com està previst, suposa un procés "lent", ja que el sòl en què s’hauran d’instal·lar s’ha de requalificar per poder desenvolupar-hi l’activitat corresponent.

Sobre això, els veïns de Binissalem van demanar celeritat burocràtica, tant a l’Ajuntament com a les administracions supramunicipals, perquè els tràmits s’agilitin ja que "es tracta d’una qüestió de salut pública". Així mateix, els binissalemers varen manifestar que "esperam que d’una vegada per totes se solucioni aquest problema, perquè basta una bona voluntat política i que es compleixin les promeses".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.