muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.59°
11°

Els afectats pel desdoblament Palma-Manacor es mobilitzen

La plataforma Ma-15 defensarà els propietaris perjudicats per l'obra que volen la revisió de les expropiacions, la investigació dels criteris que decidiren el traçat i el pagament de les indemnitzacions

Els afectats pel desdoblament de la carretera Palma-Manacor acaben de constituir la plataforma Ma-15, un instrument que servirà per defensar "el que és nostre" i exigir la revisió de les expropiacions dutes a terme durant l’obra. Més de 20 propietaris de diferents municipis que se senten perjudicats per l’ampliació de l’antiga carretera de Manacor han decidit mobilitzar-se i acabar amb un silenci que ha durat gairebé tres anys, d’ençà que s’inaugurà la nova infraestructura viària. Els promotors d’aquesta iniciativa esperen que l’anunci de constitució de la plataforma Ma-15 animi altres afectats a sumar-se a les seves reivindicacions, així com també a reclamar, en una sola veu, un tracte just, ja que "som molts aquells que ens sentim maltractats i perjudicats per l’ampliació de la carretera Palma-Manacor i no un tan sols un parell, com alguns volen fer creure".

Reclamacions

D’aquesta manera, els afectats exigeixen que el Consell de Mallorca iniciï una revisió de les expropiacions realitzades per a la construcció del desdoblament de la carretera Palma-Manacor, ja que consideren que "s’han malpagat molts terrenys". No obstant això, volen que s’iniciï una investigació sobre el traçat que es va decidir "per conèixer amb quins criteris es van plantejar els terrenys que s’havien. Volem saber perquè uns sí i els altres no".Per altra banda, les seves queixes també apunten que el Consell de Mallorca encara no ha executat el pagament de les expropiacions efectuades. Consideren un greuge que "es comprometin noves obres sense que hagin complit amb el pagament de les expropiacions". La plataforma, recentment constituïda, està assessorada jurídicament. A més a més, triarà la seva junta directiva en el transcurs de la setmana que ve durant una reunió en què es preveu una gran afluència de veïns de tots els municipis afectats per les obres.

Sis municipis

Encara que només siguin més de 20 els veïns que han impulsat la constitució d’aquesta plataforma, s’espera que la xifra de propietaris vagi augmentant i multiplicant-se, ja que l’obra de desdoblament de la carretera Palma-Manacor afectà sis municipis del Pla i Llevant: Algaida, Montuïri, Sant Joan, Vilafranca, Petra i Manacor. Aquesta reivindicació ha agafat forma després que l’operació Peatge hagi revelat una trama de corrupció durant les obres. Aquests fets delictius es veuen amb ‘tristesa’ pels afectats a qui no els "agrada gens ni mica tot allò que està passant". Amb tot això, la plataforma Ma-15 espera poder pressionar les administracions perquè es faci justícia. "Volem el que és nostre", resumeix molt bé les reclamacions de desenes d’afectats per les obres que es troben ‘maltractats’ per les decisions del Consell de Mallorca en l’afer del desdoblament de la carretera Palma-Manacor. Una lluita entre veïns de diferents pobles del Pla i Llevant de Mallorca en defensa de la propietat i la justícia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joanet de l'onso, fa mes de 15 anys
em sembla una bona iniciativa
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente