algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 10.26°
10°

Majorica, un niu de rates

Les antigues instal·lacions de l'empresa de Perles Majorica presenten un estat més que lamentable, amb brutor, enderrocs i papers. El museu de l'horror

Els veïns de la zona de les antigues instal·lacions de Perles Majorica n’han denunciat l’estat d’abandonament, fet que provoca que s’hagi convertit en un autèntic focus de brutor, amb la mala imatge que això suposa, i de perillositat, ja que es troba oberta al públic per deficiències en el tancament.

Després de l’esbucament de la fàbrica, ara en fa devers dos anys, per traslladar-la al polígon industrial i per vendre’n el solar a una promotora, el que encara s’aguanta de l’edifici i la casa que, segons els acords entre Majorica i l’Ajuntament de Manacor, hauria de ser el futur museu de la perla, presenta un estat més que lamentable.

L’accés a les dependències és molt fàcil. S’hi pot percebre que han servit de sostre per a indigents i per a actes de vandalisme. A més, s’hi amunteguen restes de collars de perles, garanties dels productes, bidons oberts de productes químics de tractament, capses i altres materials.

Documents

Hi crida l’atenció la presència de documents privats, com ara fotocòpies de DNI, rebuts, pagarés, contractes, factures i dades de proveïdors i clients. Tota una informació que hauria de ser confidencial i que es troba a l’abast de qualsevol que cerqui uns moments d’aventura.

En vista dels fets, els veïns de la zona reclamen una solució que eviti l’acumulació de residus al que queda de les antigues dependències de Majorica, ja que l’edifici és una de les primeres "postals" que veu que arribi a la ciutat just entrar-hi.

A més, cal indicar que la casa que havia d’acollir el futur museu de la perla és un autèntic perill públic, amb vidres, escales obertes, parets esbucades i paperassa pertot, entre d’altres materials.

Mala imatge

A banda de les molèsties que això genera als residents de l’àrea de via Majorica, amb brutor i rates a balquena, el més lamentable de tot és la mala imatge que suposa per a una ciutat que vol ser i aspira a ser una autèntica capital de comarca. Quan un arriba a Manacor i es desvia per via Majorica per accedir al centre o a les Avingudes, ha de contemplar aquesta estampa.

Amb tot, els veïns troben que la Sala hauria de tenir més cura a l’hora de segellar-ne com pertoca les instal·lacions, a fi que no s’hi acaramulli res.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.