nubes dispersas
  • Màx: 18.29°
  • Mín: 8.69°
18°

Urbanisme ben caducat

ALM-UM denuncia el caos en el departament i la paralització del PGOU per la dimissió de dos tècnics

La portaveu d’ALM-UM a l’Ajuntament de Manacor, Catalina Julve, ha denunciat el caos existent en el departament d’Urbanisme i ha qualificat d’"incompetent" el regidor Bernat Amer, a qui li exigeix que posi el càrrec a disposició del batle, Antoni Pastor. Julve es basa en tres fets fonamentals. La paralització del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), la caducitat de la Norma Complementària aprovada el febrer de 2007 per dotar de seguretat jurídica les Normes Subsidiàries de 1980 i les dimissions dels dos tècnics superiors del departament, Antoni Planas i Margalida Gelabert, que treballaven en el planejament i informaven sobre llicències d’obra major.

Qüestionat

Des d’ALM-UM, es va recordar que la pedra angular del pacte PP-AIPC va ser la cessió d’Urbanisme a Bernat Amer, d’AIPC. Un partit que, segons Julve, "no va presentar ni una sola proposta per a Manacor en el seu programa". Així, consideren que Amer "està qüestionat pel poble anunciant mà dura i 15 demolicions" i exigeixen al batle que "posi ordre en el departament d’Urbanisme". A més, es demanen «per què dos tècnics parteixen de Manacor cap a altres ajuntaments cobrant menys?".

Indemnitzacions

Aquestes dimissions provoquen un nou retard en l’aprovació del PGOU, sota l’amenaça d’haver d’indemnitzar amb 3 milions d’euros els propietaris de l’Hort d’en Roig, si en quatre anys no surt endavant el nou planejament. Julve també informà que la Norma Complementària aprovada el febrer 2007 "ha quedat sense validesa i posa en vigor les normes de 1980". S’ha d’afegir que "al maig acaba la moratòria urbanística sense que es tingui un pla B". Amb tot, ALM-UM exigeix que el batle "posi ordre per restablir la legalitat ja que en temps de crisi no és de rebut aquest tipus d’irresponsabilitats per part de Bernat Amer al capdavant del negociat d’Urbanisme".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.