algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
24°

Les mobilitzacions, al febrer

El sindicat agrari exigeix més pressupost i una millor gestió de les àrees d'Agricultura i Ramaderia del Govern balear. Els pagesos criticaren, a més, la retallada d'ajudes directes a la UE i per això anunciaren que “les mobilitzacions tindran lloc quan s'acabi el nostre marge de confiança”

L’assemblea de l’organització agrària Asaja ha anunciat mobilitzacions per al proper mes de febrer si la Conselleria d’Agriculutra, que dirigeix Mercè Amer, no fa cas a les seves reivindicacions. El president d’Asaja-Balears, Gabriel Company, ha assegurat que "el que demanam és una millor gestió i un increment del pressupost dedicat al sector agrari i ramader".

L’ambient de la reunió d’ahir a Ariany era de calma tensa i l’amenaça d’una tractorada "que molts dels membres de l’assemblea reclamen de fa temps" era palpable. Així i tot, Company va aconseguir ajornar les mobilitzacions que molts dels assistents reclamaven obertament.

Fins al febrer

"El termini que donam a la Conselleria d’Agricultura acaba a final del mes de febrer. Si el Govern no atén les nostres reclamacions, hi haurà mobilitzacions", sentencià el president de l’organització. Gabriel Company va traslladar a la consellera d’Agricultura i Pesca, Mercè Amer, el malestar existent entre els pagesos d’Asaja. Els pagesos de l’organització demanaren que "acabi la persecució i les inspeccions salvatges que patim per part dels funcionaris de la Conselleria".

A més, feren saber que "la normativa actual és impossible de complir i els tràmits que ens fan seguir ens obliguen a perdre hores darrere paperassa". Amb tot, Gabriel Company i el president estatal d’Asaja, Pedro Barato, manifestaren que, "si la Conselleria d’Agricultura té la voluntat d’atendre les nostres reclamacions, el conflicte pot acabar en una setmana".

Compromís

Una vegada tancada l’assemblea d’Asaja, la consellera d’Agricultura, Mercè Amer, va arribar al sopar organitzat pel sindicat, en què assistiren unes vuit-centes persones.

Amer destacà la feina que "la Conselleria i Asaja férem per arribar als acords del pacte agrari, que marca les línies del futur del sector primari de les Illes". Així i tot, la consellera Amer, que va ser rebuda amb cops a la taula per alguns assistents al sopar, es va mostrar satisfeta per l’ajornament de les mobilitzacions. "Estam davant d’una situació complicada i hem de posar objectius en comú per elaborar un pressupost que doni solucions i viabilitat a les explotacions agrícoles i ramaderes de les Illes", va reconèixer Amer.

A l’acte, a més de la consellera, hi assistiren els batles de Campos i Sant Joan, el conseller insular Antoni Pascual, el president de la CAB, Josep Oliver, i l’expresident del Govern Gabriel Cañellas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.