nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.39°
10°

Coes per menjar

Per primera vegada d'ençà que obrí les portes, el menjador social d'Inca té una llista d'espera d'unes 30 persones. Per tal de pal·liar la mala situació, el Govern balear, a través de la Conselleria d'Afers Socials, destina 25.000 euros a Càritas, mentre que l'Ajuntament l'ajuda amb 50.000 euros

Els problemes econòmics que s’arrosseguen pertot arreu estan passant factura sobretot a les persones amb menys recursos econòmics. Un exemple clar és que el servei de menjador social d’Inca, gestionat per Càritas, té una llista d’espera d’unes 30 persones des del mes de juliol passat. La treballadora social Marta Fernández explicà ahir que "l’augment de les famílies estrangeres regularitzades que han quedat sense feina i no poden assumir totes les despeses que tenen han estat les responsables de l’increment que hem detectat".

D’aquesta manera, el menjador social d’Inca acull cada dia unes 50 persones a dinar. Fernández indicà que "l’augment d’usuaris que s’ha registrat fa que Càritas no pugui assumir tots els serveis". Per tal de donar un impuls a aquesta ONG i incentivar les ajudes socials, ahir la consellera d’Afers Socials del Govern, Josefina Santiago, amb el president del Govern, Francesc Antich, i el batle d’Inca, Pere Rotger, visitaren les instal·lacions del menjador social.

Per ajudar el menjador, la consellera Santiago anuncià "una ajuda de 25.000 euros per mantenir el servei". A més, amb aquesta ajuda "també es vol aconseguir minvar la llista d’espera". D’altra banda, Santiago manifestà que "s’ha previst una partida de 250.000 euros per tal d’ajudar a les ONG que treballen en àmbit autonòmic". L’objectiu principal d’aquesta aportació és cobrir les necessitats bàsiques dels usuaris.

Per la seva part, el batle Rotger manifestà que "des de l’Ajuntament aportam uns 50.000 euros al servei, però Càritas ens avisà que necessiten uns 130.000 euros per poder continuar endavant". En aquest aspecte, Rotger digué que "he concretat una reunió amb representants del Consell per a dilluns que ve per tal d’aconseguir més ajuda per al menjador". A més, afegí destacà que "la institució competent del menjador social és el Consell de Mallorca i esper que ens ajudi, perquè fins ara l’ha mantingut l’Ajuntament i el Govern".

Pla d’emergència

El Govern balear ha posat en marxa un pla d’ajudes d’emergència per tal d’activar les polítiques socials. En aquest aspecte, el president del Govern, Francesc Antich, explicà ahir que "durant el proper any es destinaran 1,5 milions d’euros als ajuntaments per destirnar-los als serveis socials a través de diferents convenis amb als consistoris". D’aquesta manera, el Govern ajudarà les famílies amb dificultats per arribar a final de mes a través dels Serveis Socials municipals. A partir del proper mes de desembre, les famílies que es trobin en una mala situació econòmica podran demanar els ajuts que es començaran a repartir a principi de gener de 2009.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.