algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
21°

Un espai nou per a l'educació

L'Ajuntament d'Inca negocia un conveni amb el Govern per tal de rehabilitar un mòdul del quarter General Luque que aculli el nou museu de l'educació. L'actual es troba en molt mal estat

L’Ajuntament d’Inca ha iniciat les gestions amb el Govern balear "perquè la institució balear es faci càrrec de la rehabilitació del mòdul set del quarter General Luque on es construirà el nou museu de l’educació", segons va explicar el batle, Pere Rotger, que va continuar dient que "a més de realitzar la rehabilitació de l’edifici també estam negociant que el Govern es faci càrrec de la gestió i manteniment del nou museu".

Segons va manifestar Rotger "fa uns dos o tres mesos que iniciàrem les converses amb el Govern i tot sembla indicar que va pel bon camí". Tot i això, la negociació no està tancada i actualment els tècnics de la Conselleria de Presidència treballen en els detalls del conveni.

D’aquesta manera, el Consistori d’Inca ha proposat cedir l’ús del mòdul set al Govern a canvi "que si algun dia l’Ajuntament necessita un espai dins l’edifici per desenvolupar alguna activitat hi pugui tenir accés", va manifestar el batle d’Inca.

El cost aproximat de rehabilitació de l’edifici "és d’un milió i mig d’euros, més després les despeses que suposa la gestió del museu per poder aconseguir que sigui un espai dinàmic", segons el batle d’Inca. Cal recordar que l’actual museu de l’educació es troba en molt mal estat i ha quedat obsolet.

Calçat

Per altra banda, Rotger també proposarà al Govern que es faci càrrec del museu del calçat que també es construeix en el quarter General Luque. Actualment el Consistori du a terme la rehabilitació de l’edifici gràcies a una subvenció de la Conselleria de Turisme de la legislatura passada, d’uns tres milions d’euros. "Però des de l’Ajuntament no ens podem fer càrrec de la gestió del museu, ja que suposaria un cost anual d’uns 360.000 euros".•

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.