algo de nubes
  • Màx: 17.97°
  • Mín: 8.69°
17°

El Bloc exigeix control sobre els abocadors il·legals

Els nacionalistes han localitzat tres finques rústiques del terme d'Inca on tot apunta que s'hi dipositen restes d'enderrocs i altres materials de manera fraudulenta

Encara que disposa d’una planta de triatge, tot indica que el terme municipal d’Inca allotja abocadors incontrolats de residus. Així ho denunciaren ahir els responsables del grup municipal del Bloc, que ja ha posat els fets en coneixement de l’equip de govern i l’ha instat perquè prengui mesures.

Concretament, el Bloc denuncià l’existència de tres abocadors: un a Son Mas Nou, un a Son Blai i un altre a Son Vivot. Tots tres estan en sòl rústic, no gaire lluny del puig de Santa Magdalena. "Tot apunta que es fan servir com a abocadors d’enderrocs, però també hi ha plàstics i altres materials", explicà Andreu Caballero, membre de la formació nacionalista. De les fotografies es dedueix que una vegada abocats, els materials són tapats amb la terra de la mateixa finca. En una foto, fins i tot, es pot veure una pala que treballa. "Ara hem traslladat les fotografies i tota la informació que tenim a l’equip de govern amb la finalitat que investigui els fets i faci complir la normativa municipal", digué Caballero.

En aquest sentit, l’ordenança de Neteja d’Inca estableix que "la intervenció municipal en matèria de terres i de runes tindrà per objecte evitar el seu abocament incontrolat o realitzat de manera inadequada, en llocs no autoritzats i l’ocupació indeguda de terrenys o béns de domini públic". En el cas que l’Ajuntament no faci res al respecte, advertí Andreu Caballero, "posarem els fets en coneixement del SEPRONA".

Carrer de Mandrava

Amb tot això, els nacionalistes recorden que l’Ajuntament, que és l’organisme que hauria de garantir el compliment de la legislació, "donà mal exemple fa uns mesos quan vàrem descobrir que realitzava abocaments a un solar de devora el carrer de Mandrava".

El passat 17 de juliol, el Bloc per Inca va denunciar que el Consistori utilitzava un solar rústic ubicat al carrer de Mandrava com a lloc per dipositar-hi enderrocs procedents de les obres municipals". Aleshores, l’Ajuntament eliminava les barreres arquitectòniques de la via pública. El consistori respongué que aquests fets eren temporals i que una vegada que s’enllestissin les obres es portarien a la planta de selecció, però membres del Bloc varen "comprovar", més endavant, que els sacs amb les restes dels enderrocs "eren enterrades dins el solar". Llavors els nacionalistes varen decidir donar compte de tots aquests actes a la Guàrdia Civil.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.