nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Sa Pobla atura el creixement

L'actual equip de govern de sa Pobla ha presentat les noves Normes Subsidiàries, que s'aprovaran dimarts en sessió plenària. Amb aquesta normativa, es pretén disminuir el sostre poblacional i minvar la construcció. A més a més, volen recuperar les edificacions típiques del poble

La nova normativa urbanística de sa Pobla limitarà el creixement del municipi a 9.250 habitatges i fixarà el sostre de població en 27.7000 habitants. Això preveu la segona aprovació inicial de les Normes Subsidiàries (NS) que va presentar ahir l’equip de govern (IxSP, PSM i PSOE) i que seran ratificades en ple dimarts que ve.

"Aquesta és la conseqüència del lema Téntol, amb el qual ens presentàrem a les darreres eleccions i que, entre altres motius, va propiciar el canvi de govern en el municipi", va dir el batle, Joan Comas. "Amb les noves NS, pretenem impedir la construcció de grans blocs de pisos, com s’ha fet en els darrers anys de govern del Partit Popular, que havien transformat la fesomia del poble", va assegurar Comas. "Apostam per l’habitatge tradicional pobler, és a dir, aquell que té entrada principal, corral i cotxeria, i per la seva rehabilitació", va afegir.

En comparació amb la normativa que el Partit Popular va projectar el 2006, "l’actual desclassifica 220.000 metres quadrats de terra que havien estat qualificats com a residencials i industrials, la qual cosa significa 12.000 habitatges i 33.000 habitants menys, assegurà el batle. Entre els terrenys que el reglament del 2006 preveia com a residencials, hi ha una zona del costat del poble que mira cap a Búger, un indret devora del poliesportiu, un altre situat al costat de la carretera de Muro i un redol a s’Obac. La parcel·la de terreny industrial requalificada com a rústic es troba entre la carretera d’Inca i Can Peu Blanc.

Un altre dels aspectes que destacà Comas va ser la previsió de la construcció d’una nova escola; el trasllat de l’estació, "encara que això està pendent de l’aprovació definitiva del traçat del tren fins a Alcúdia"; l’aixecament d’una estació intermodal per a autobusos i un solar per al nou PAC, que finalment quedarà dins el cercle urbà que dibuixa la ronda.

El portaveu del grup municipal popular, Biel Serra, va acusar Comas d’haver mentit als poblers "quan pregonava el Téntol i el Creixement zero fora de ronda". A més a més, Serra va retreure a l’actual equip de govern el fet d’haver calculat "amb diferents paràmetres" l’expansió que preveien les NNSS anteriors i la de les actuals".

D’altra banda, el batle de la localitat va destacar també que les futures Normes Subsidiàries "han de ser consensuades amb els ciutadans del municipi" i va anunciar que durant els 45 dies que dura el període d’exposició pública s’escoltaran les peticions de les associacions, entitats i altres organismes del poble". "Volem que siguin unes regles participatives", va concloure Comas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jaerahora, fa mes de 15 anys
Molt be pel equip de Govern del Ajuntament pobler que no ho ha tengut gens fàcil després de tant de temps de PP.Trob molt be que se aposti per l´habitatge tradicional pobler, i si fos possible i ja que han de translladar l´estaciò del tren no .hi hauria manera de recuperar aquell magnific depòsit d´aigua tan característic de l´antiga estació i que qualque eixalabrat li va donar "landana"?Aixó va esser una animalada com lo del Pont de´s Tren de Palma.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente