muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.59°
11°

La tradició a peu de carrer

Les joves Maria Àngels Cifre i Nuria Morro interpretaren ahir al poble de Pollença el tradicional i ancestral ball de les Àguiles

El municipi de Pollença revisqué ahir la dansa més tradicional per mitjà de les dues joves Maria Àngels Cifre i Núria Morro, que interpretaren el ball de les Àguiles, que té lloc cada any al poble el diumenge del Corpus.

Sens dubte, fou un dels moments més emotius per a les dues joves, que centraren tota l’atenció del públic gràcies als seus vestits i a la gran quantitat de joies que llueixen durant el ball.

Encara que la processó i les danses no començaren fins a les sis de l’horabaixa, si fa no fa, tant Maria Àngels com Núria començaren a vestir-se a les tres a l’església de Sant Jordi amb l’ajuda de Maria Vives, Magdalena Vilanova i Aina Cifre.

Amb els cabells recollits i sense moure’s, totes dues aguantaren prop de tres hores perquè les organitzadores els acabassin de compondre el vestit i de posar-los la gran quantitat de joies que es col·loquen als braços, als cabells, a la cintura i entre les capes de la vestimenta.

Una vegada enllestides, les dues balladores sortiren al carrer per dirigir-se cap a l’església parroquial, precedides per Joan Pelós, enguany interpretat per Jaume Llompart, que obria el pas de les Àguiles amb la cara tapada i duent un me petit a les espatles. Va ser tot just arribar a l’església que Maria Àngels i Núria interpretaren el primer ball. Una vegada acabada la processó i ja més a tocar del vespre, les dues Àguiles i Joan Pelós també dansaven a la residència i a la Sala.

En l’actualitat, el poble de Pollença és l’únic de tot Mallorca que encara conseva la tradició del ball de les Àguiles durant el diumenge del Corpus. En altres municipis com Felanitx o Sant Joan, la tradició s’ha anat perdent amb el pas del temps i ja no s’hi interpreta aquesta dansa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.