algo de nubes
  • Màx: 18.56°
  • Mín: 8.69°
18°

Funcionaris encesos

Els treballadors municipals de Manacor i Calvià es reivindiquen

Els ànims s’encalenteixen. Els funcionaris de Manacor i Calvià estan ben decebuts amb els seus superiors i no pensen callar.

A Manacor mai no havien parlat tan clar en públic, davant els mitjans de comunicació i en un lloc obert com és el claustre del Convent. Els funcionaris de l’Ajuntament caminen a poc a poc cap a la vaga. De les paraules mig dites, les protestes i les frases contundents contra la gestió dels responsables polítics només se’n pot concloure que estan abocats a la vaga. "Parlam amb una post, són una paret", "ens passen amb cançons", "ha passat un any i no han tingut la dignitat de posar res damunt la taula"... Són només algunes de les frases que els representants sindicals i dels devers 400 funcionaris realitzaren davant uns 150 treballadors que ahir es concentraren en una assemblea pública.

Defensen que en els darrers 15 anys la seva pèrdua de poder adquisitiu és ja d’un 25,2%, que la requalificació de llocs de feina "és dins un calaix" i que no s’executen mesures socials, entre altres coses.

Advertiren que les primeres mesures preses –no fer hores extraordinàries ni modificar jornades laborals– són "lights". "Són perquè s’adonin que estam units i que caminam, si teniu altres idees", advertiren. De moment, esperaran a una reunió amb la Sala el proper dilluns.

No queden enrere els funcionaris de Calvià, on el conflicte s’estén. El personal funcionari i laboral continuarà les mobilitzacions que ha iniciat la Policia Local. En una assemblea, els treballadors decidiren de manera "majoritària" iniciar protestes. Ahir al matí els agents municipals feren la segona mobilització a la porta del consistori, igual que ho feren dilluns passat, amb un eixordador cop de clàxon.

Les reclamacions del personal funcionari i laboral de l’Ajuntament se centren en el pla salarial. Els sindicats denuncien que el creixement que ha experimentat el capítol 1 del pressupost en aquests darrers anys (el destinat a personal) a causa de la contractació de personal de confiança per part del batle exhaureix la possibilitat d’augments salarials. Així aspiren a recuperar part del poder adquisitiu perdut els últims anys.

"Carlos, Carlos, on has amagat Jaimito?" era un dels crits de guerra dels policies ahir al matí, en referència al batle, Carlos Delgado, i al cap de la Policia Local, Jaume Marco. Ells, com els de Manacor, també tenen fixada la seva reunió amb l’Ajuntament dilluns.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.