cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
19°

Caragols per a tothom a Sant Jordi

La popular fira omplí els carrers de grans i petits desitjosos de

Ahir migdia, poc després de sortir de la Casa Blanca, ja hi havia cotxes aparcats als costats de la carretera que porta a Sant Jordi. I n’hi havia més encara en passar la rotonda d’entrada a aquest barri de Palma. L’explicació d’aquesta afluència de vehicles es trobava a la mateixa rotonda: un cartell donava la benvinguda al visitant a la vuitena edició de la Fira del Caragol.

Els carrers d’aquest nucli s’ompliren ahir de gent disposada a gaudir de les diverses maneres de cuinar els caragols. Hi havia gent gran, parelles amb fills, joves, turistes que a poc a poc arribaven al centre neuràlgic de la jornada, la plaça del bisbe Planas.

En aquest indret hi havia les paredetes per vendre els aproximadament 3.000 quilos de caragols que es prepararen per a la fira. Les paradetes, disposades en cercle, eren de restaurants, bars i particulars que aprofitaren la fira per donar a conèixer els seus plats elaborats amb caragols. I al voltant de les 12.30 hores la gent s’amuntegava als mostradors per aconseguir les seves racions.

Per poder menjar els caragols, al centre de la plaça i sota un envelat per resguardar-se a l’ombra, s’hi havien situat unes taules llargues en què els assistents pogueren degustar, en plats o carmanyoles de plàstic, les racions de caragols, amb l’acompanyament de pa moreno i tassons de, majoritàriament, vi negre. L’ajuda del escuradents resultà cabdal. L’aroma que desprenien els condiments surava en l’ambient.

Però no només hi havia caragols en salsa; en un cantó de la plaça,a l’espai de la Colla Caragolera, un grup de gent cuinava una paella de caragols. I una altra paradeta venia fideuada de caragols. En aquest cas, el visitant tenia l’opció de l’allioli per poder acompanyar el plat.

Segons Biel Roca, del Club Prat de Catí, organitzadors de la fira, «enguany hi ha més gent que no ens pensàvem». També hi havia més quantitat de caragols, entre 2.700 i 3.000 quilos. «N’hem fet més perquè el darrer any un parell de paradetes varen quedar-ne sense», justificà Roca.

Un plat ben mallorquí

Quan li preguntaren pels objectius de la fira, Roca explicà que «es tracta que la gent conegui aquest plat tan mallorquí i com el fem aquí». La mostra s’havia organitzat pensant en un públic tan divers com el que ahir s’aplegà a aquest barri palmesà, des de gent gran fins a turistes venguts d’arreu del món.

A més, als carrers dels voltants de la plaça hi havia paradetes que venien tota mena de productes: des de llepolies a joies, des de bosses a roba... Fins i tot una barca s’hi podia adquirir.

De tornada cap a casa, el renou d’un avió recordava que aquesta petita població, envoltada per un paisatge d’eres i molins, és molt a prop de l’aeroport de Son Sant Joan. Tot un contrast.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.