muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

A Capdepera no hi ha temps que no torn

Els turistes són els més fidels clients del Mercat Medieval

CAPDEPERA. En l’anomenada plaça de la Menjua del Mercat Medieval de Capdepera hi havia ahir més frankfurts que botifarrons i sobrassades. Els turistes, sobretot els alemanys, s’han convertit en els més fidels clients d’una mostra que ara com ara té en la gastronomia un dels seus principals reclams.

Ja se sap que si plou no hi ha platja, i quina millor proposta que un viatge al passat pel mateix preu. A primera hora del matí els turistes foren gairebé els únics visitants que salvaren els firaires de la desesperació. Havien vingut d’arreu de tota l’Illa i també de la Península i, a més, havien fet l’esforç de disfressar-se. Gràcies als visitants estrangers que, malgrat la intensa pluja, prengueren els carrers de Capdepera fins al castell, els expositors pogueren treure i mostrar tota la riquesa gastronòmica i artesanal i poder executar alguna transacció de béns com es feia en el passat.

Sembla que fins i tot el temps s’alià amb els gabellins i quan tothom ja donava per fet que el Mercat d’enguany passaria a la història pel més banyat de tots el temps, va obrar el que semblà un miracle. En cinc minuts van desaparèixer tots els paraigües. Havia sortit un sol de justícia. Fou aleshores quan els gabellins, artanencs i gent d’altres pobles de la comarca van decidir que havia arribat la seva, bàsicament perquè era hora de dinar i l’oferta gastronòmica era temptadora.

Aquesta era la vuitena edició d’aquest Mercat Medieval. El format de la mostra no ha variat gaire amb el temps. Sembla que comptar amb la presència primordial i imponent del castell, vertader protagonista silenciós, ja és garantia d’èxit. Malgrat tot, alguns firaires ja advertiren que, a poc a poc, s’hi haurien d’incloure algunes novetats per no morir d’èxit. De fet, un dels objectius de la Sala ha estat potenciar el caire artesanal del Mercat Medieval.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.