cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 24°
24°

El Consell denuncia la Sala perquè el mercat cobert incompleix la normativa

El batle creu que s'envaeixen competències municipals i diu que l'obra «no perjudica ningú»

La Comissió insular d’Urbanisme del Consell aprovà ahir, amb sis vots a favor i dos, del PP, en contra, presentar un contenciós administratiu contra l’Ajuntament d’Inca per no resoldre la petició del Consell de revisar les obres del mercat cobert. El Consell, cal recordar, demanà a principi d’any a l’Ajuntament d’Inca que modificàs el projecte del mercat perquè no s’ajustava al Pla General d’Ordenació Urbana del municipi i envaïa dos metres del carrer Born. Ahir el Consell argumentà que «passat un temps s’entén que l’Ajuntament no ha fet cap modificació en el projecte per resoldre els problemes detectats i, per això, ha decidit elevar l’assumpte als òrgans jurídics».

Cal recordar que el PP d’Inca tractà, al darrer ple, de legalitzar el mercat com una errada material del Pla General comesa l’any 2005 i que es produí en no plasmar correctament les alineacions del nou mercat a la normativa urbanística. El batle d’Inca, Pere Rotger, lamentà ahir que el Consell «no hagi escoltat els tècnics municipals». «La decisió del Consell és purament política i no té cap lògica. El que em sap greu és que no hagin perdut ni cinc minuts en mirar-se una llicència que té el vistiplau dels tècnics municipals», explicà. Rotger recordà que l’obra del mercat cobert «no es tomarà» i «quedarà legalitzada quan s’adapti el Pla General d’Ordenació Urbana al Pla Territorial». «Aquesta decisió no té cap raó de ser.

Les competències en matèria de carrers són municipals i aquesta obra no perjudica cap tercer», afegí Rotger. Des del PSM, Antoni Rodríguez lamentà el «retard» del Consell de prendre la decisió de denunciar l’Ajuntament d’Inca. «S’ha comès una irregularitat urbanística clara i entenem que l’Ajuntament hauria de donar exemple en lloc de presentar mangarrufes tècniques», argumentà. Des del PSOE, Xavier Ramis lamentà l’actitud de Pere Rotger amb aquesta obra. «No es tracta de cap persecució sinó d’una obra plena de deficiències i amb la qual l’Ajuntament no ha fet res per tractar de rectificar», explicà. El PSOE afegí que posaran el cas en mans dels seus serveis jurídics perquè s’analitzi si, finalment, també denuncien l’Ajuntament per les «irregularitats» que, creuen, s’han detectat al mercat cobert. Cal recordar que des del bàndol socialista consideren que si finalment existeix una sentència que obliga a esbucar les il·legalitats de l’obra demanaran que siguin els responsables polítics els qui s’encarreguin de costejar-ho.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.