Organitzacions conservacionistes i experts demanen que es mantenguin les acumulacions de posidònia a les platges

TW
0

Les principals associacions de les Illes Balears i científics donen suport a una sol·licitud en què recorden que les acumulacions de restes vegetals a la costa impedeixen la seva erosió, aporten arena i allotgen una important biodiversitat.

La persistència de les polítiques de retirada de les bermes de posidònia (fins i tot en platges naturals i en espais protegits) preocupa a experts i científics, que han signat una sol·licitud, avalada amb referències a diversos estudis, en la qual se sol·licita a ajuntaments, Govern i consells que revisin les polítiques actuals de gestió de platges i adoptin estratègies més respectuoses amb el medi ambient.

A l'escrit s'enumeren els principals beneficis de deixar les bermes al litoral durant tot l'any i fins i tot es proposen campanyes de conscienciació ciutadana perquè el sector turístic i els seus clients entenguin que les acumulacions de posidònia han de ser un valor afegit, part de la singularitat de les platges illenques i la millor defensa davant la pèrdua d’arena.

El Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB Mallorca), GOB Menorca, GEN-GOB, Associació Salvem sa Badia de Portmany, Arrels Marines, Societat d’Història Natural de les Balears (SHNB), Marilles Foundation, Fundació Palma Aquarium, Cleanwave Foundation, Ibiza Preservation, Amics de la Terra Ibiza, Menorca Preservation, Vell Marí, Per la Mar Viva i SEO/Birdlife han signat la petició, que ja ha estat enviada a totes les institucions. Així mateix, han signat científics com ara Xavier Pastor, Anna Traveset o Carlos Duarte.