El PP i Vox pacten rebaixar el requisit de català als zeladors i duplicar el termini perquè els funcionaris n'acreditin el nivell
El Govern ha aprovat un decret llei pel qual es rebaixa del requisit del català als zeladors i es prorroga el termini per a acreditar el coneixement lingüístic en els processos d'estabilització de tots els treballadors públics dels dos anys actuals a quatre.
També a Illes Balears
- Un policia dispara contra un vehicle que s'ha saltat un control a Capdepera
- Consideres que importar residus d’altres illes a Mallorca és un despropòsit?
- MÉS es reforça per liderar l’esquerra del país i fer front al discurs d’extrema dreta imperant
- 'No excloguis ningú. Comparteix el català', la campanya per a sensibilitzar els parlants de la importància de mantenir la llengua pròpia
- La comunitat LGTBIQ+ reivindica la lluita de Margarida Borràs, primera dona trans dels Països Catalans
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Les proves de català que sempre s'han fet a les categories professionals de nivell inferior sempre han estat una broma. Des de sempre les aprovava gairebé tothom de tan senzilles que són. N'Armengol va renovar la moratòria i la va extendre a més categories de sanitaris. I no en parlem de la tolerància de tothom pel que fa a l'aplicació del decret de mínims a les escoles, és igual si governa n'Armengol o si ho fa na Prohens. El problema és la dependència legal a les directrius espanyoles. Tenim un molt mal panorama i no el solucionarà el sistema autonòmic.
L’any 2023 el català va passar d’esser un requisit a ser un mèrit pels sanitaris a les Illes Balears. Així doncs, els populars complien l’acord amb Vox que va permetre a Marga Prohens ser la nova presidenta, i que en la pràctica va ser una declaració d’intencions contra el català. No havia de passar la legislatura sense fer una altra concessió a VOX i ara el 2025 es rebaixa el requisit del català per els zeladors. O és que ara aquest col•lectiu ha de passar consulta amb els usuaris? JAJAJA En serio el català es una llengua que com l’euskera, és un dels idiomes més difícils del mon? O no és mes una percepció subjectiva, que depèn de la nostra actitud i motivació? És desitjable que aquestes persones que han optat voluntàriament a venir a viure a aquestes illes tinguin la voluntat i el compromís per aprendre la llengua catalana. A la fi el català és una llengua romànica. De qualsevol manera el cervell humà està preparat per ser bilingüe i som milers de persones que parlem més d’una llengua al mon. És que na Marga Prohens s’ha begut una altra vegada i ja van moltes vegades l’entesa????