Paolo Bossoni estrena el seu palmarès

El ciclista del Cantina Tollo es va imposar a Lombardi en un ajustadíssim esprint

TW
0

L'italià Paolo Bossoni (Cantina Tollo) va trastocar l'ordre jeràrquic dels «esprints» de la Vuelta a Espanya i va estrenar el seu palmarès a la sisena etapa de la ronda, disputada entre València i Benidorm sobre 155'5 quilòmetres, per davant de l'italià Giovanni Lombardi (Telekom) i Oscar Freire (Mapei) en un ajustat desenllaç que es va dilucidar quasi per la «foto-finish».

L'idolatrat Freire va reconèixer que es va equivocar de roda a la llarga recta d'arribada que va durar més d'un quilòmetre. Mala notícia va ser per al càntabre l'expulsió de Mario Cipollini de la carrera. La irrupció d'«Il treno» del Saeco era beneficiosa per a l'arc de Sant Martí, que aprofitava la roda de la maquinària roja per donar la seva grapada decisiva a aquesta correguda.

Sense «Il Bello» al gran grup el presumpte descontrol dels quilòmetres finals va ser neutralitzat per l'equip Telekom de Lombardi. Els pupils de Rudy Pevenage varen enfilar en aquest tram un grup que s'havia destrossat per la força del ventall i una caiguda del rus Pavel Tonkov que va produir que es va dispersar entre els que multiplicaren la seva pedalada i els que es deixaren llevar va sorgir Freire. Pareixia que podria encalçar el triplet, però l'esprint «bo» s'estava gastant pel costat contrari del que es trobava el ciclista.

Va tractar d'esmenar la seva trajectòria, però Bossoni i Lombardi ja li duien una davantera que li va ser inabastable al campió del món. Un poc més retardats arribaren tallats Pavel Tonkov i Fernando Escartín, que havien quedat enredats en el gran grup endarrerit per la caiguda i acumularen encara més retard (43 segons) a l'escalafó de favorits.

La notícia va ser que Ullrich va guaitar per la Vuelta. El teutó va accelerar la marxa amb una intensitat i disposició que va voler acabar amb la polèmica al voltant de les seves intencions "després del seu irregular inici a la crono" a la present edició. Per una altra part, estaven Abraham Olano, Alex Zülle, Igor González de Galdeano, Roberto Heras o Àngel Luís Casero, la selecció d'elit que ha originat una Vuelta que ha expremut a les jornades precedents el seu traçat «nerviós» i l'ha traslladat a l'esperit dels corredors.

L'aire, la pluja i el Xorret de Catí es cobraren les seves primeres víctimes. L'asfalt banyat va provocar la vigília una desfilada de ciclistes que acabaren amb el cos marcat, calat d'aigua i exhauste davant unes rampes d'impressió a la primera arribada a alt.